Vaktelägg, Malik och calima

Söndag 30 januari 2022 – lite calima även idag. Och sol. Somnade om och vaknar då inte förrän kvart över nio. Drömmer. Har nu ätit min frukost och börjar vakna. Ska diska och klä på mig, verkar lite blåsigt även idag.

Caliman är därute, noll sikt. Havet rullar på, en snorklare tar sig så småningom in till stranden, och uppför stenarna, går försiktigt och klarar det. Jag sitter på ett av trädäcken med solen i ryggen. Törs knappt förflytta mig på de rörliga stenarna utanför brädorna. Vinden är mindre stark idag än igår, och känns varmare. Det. är jag och tre till på varsitt trädäck. Ingen badar. Ingen surfar och jag ser inga paragliders. En mås (kallar allt som flyger över havet och är grått/vitt för mås).

Har just satt mig tillrätta på det där teaterliknande stället när det kommer tre personer inklättrande från vägen, de stannar en stund men går snart vidare. Jag såg antagligen ut som om de störde. Det vore kul att veta vilken dröm som ligger bakom den här byggnationen, och den övergivna byggplatsen här bredvid. Där står en liten grävskopa, en vält och andra maskiner – men det är ingen aktivitet, har inte varit på länge. Allt är inhägnat och ”prohibido”.

Solen är varm, den långärmade tröjan åker av. Under har jag en tränings-BH, inte för att jag tränar. Havet gör mig gott.

Igår åt jag en vidunderligt god middag, pulpos och gambas och sallad – kände hur jag njöt av maten. Det gör jag inte alltid, äter för det mesta för fort och utan att riktigt känna efter.

Det var calima-varning på El Hierro, lite når tydligen hit också. En liten vit båt därute, den syns knappt. Nu kommer det en man och hans son med rullbräda med styre. De ställer sig vid muren och ser ut på vågorna.

Jag gick vidare efter en stund, och är nu hemma igen, efter drygt fyra tusen steg, eller ungefär tre kilometer. Nöjd, tog en espresso på Padules, 1 Euro. Klockan är kvart över ett.

Byter till skärmglasögonen, glömmer det oftast. När jag gick hemåt såg jag flera surfare, men inga paragliders. Det var också flera människor på stranden, någon badade.

Laddar hörlurarna.

Tror att det blir bacon och omelett idag till middag. Har tomater och schalottenlök, grön paprika, vitlök. Köpte vaktelägg häromdagen, vad gör man med dem? Googlar. Som med vanliga ägg, bara kortare tid för kokning, gärna med ättika i vatten innan de kokas, mycket nyttigare än vanliga ägg. Ättika har jag inte, går det lika bra med balsamvinäger? Svåra att knäcka ”om man inte vet hur man gör” – utan vidare förklaring. Tror äggen får vänta några dagar.

De är vackra, antagligen därför jag alls köpte dem. Har sett vaktlar i levande livet en enda gång, i Muir Beach i Kalifornien, nära Will och Ailish Schutz´ hus där. De små fåglarna sprang så fort att jag blev alldeles yr av glädje. Kan de flyga? Vet inte, googlar. Jo, de kan flyga, men går hellre snabbt undan om de blir rädda.

Förbereder lök och vitlök, sköljer grönsakerna.

Skriver upp adressen till Centro de Masajes y Estetica i Puerto, där vill jag få massage. Isaac rekommenderade. Hittar dit från guagua-stationen, tror jag. Kollar med Isaac vilken massage han valde, jag vill ha 90 minuter hela kroppen.

Talar med äldste sonen, inga träd nerfallna på landet, men hos en granne över infarten. Ingen jakt heller, men däremot jobb hos närmaste grannen med något i källaren. Bra att ”barnen” kan hjälpa varandra numera, när deras föräldrar inte längre kan. Och det gläder mitt hjärta att de, både grannbarnen och våra, tar hand om de hus vi byggde, och där de växte upp tillsammans.

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s