Charco betyder pöl

Tisdag 22 februari 2022

Ont i vänster fot under natten, den sprattlade och ville inte att jag skulle flytta på den. Sov hyfsat gott ändå. Har just talat med kusin Lena i Avesta, som trodde att jag var hemma igen. Jag ringde tillbaka efter att ha missat samtalet med någon minut. De är insnöade, det värsta väder hon någonsin sett.

Nu i Puerto, har just beställt razor clams på La Pescaderia (de har inga ostron av okänd anledning), med en öl till. Såg ostron i fiskdisken på El corte Ingles i Santa Cruz, men har ingen ostronkniv här. Och är ingen skicklig ostronöppnare.

Blir trött i benen av stadsgatorna, men ville se lite folk idag. Folk simmade i hamnen, men det såg fortfarande ganska junkigt ut – hittade bakelsestället, ingång från gatan – men borden ute i skuggan. Och då blir det lite svalt. Har varit in på Benetton, men hittade inget som föll mig i smaken.

Jag blir hela tiden så irriterad på att inte kunna se markören, i skuggan och än mindre i solen. Ska kolla det där med solskydd som Nina pratade om. Någon sorts kommers pågår här där jag sitter, mellan ett par på en bänk med tjej i mitten, och två ynglingar som inte kan stå stilla, de har något att sälja, alla dricker något som ser ut som kolaburkar – men kanske är något annat. Den äldre mannen är inte glad, kanske hör han ihop med killarna, ser lika sjavig ut som de. Tjejen är kanske där med sin morsa, som är den som ser mest välvårdad ut. Min fantasi skulle kunna skena om jag iddes.

 Nu betalar kvinnan något, den ovårdade mannen som har svårt att stå stilla sätter sig en stund på bänken. Alla röker hela tiden, kvinnan går iväg, hunden har lagt sig en bit bort från bänken. Nu anslutet ännu en ung man. Den ovårdade pussar tjejen. Hur hänger de ihop, de här mer eller mindre utslagna människorna. Och kvinnan kommer tillbaka med ännu två burkar med okänt innehåll.

Jag åt upp mina musslor, drack min öl och gick vidare. Bort till Casa de Miranda från ca 1730, totalrenoverat för stora pengar av amerikanska Starbuck´s, som sedan slog igen eftersom ingen ville ha deras kaffe. Nu finns där en fin konditor, David Rodriguez, och konditoriet erbjuder vackra bakelser. Jag valde en av choklad och drack en cortado till. Behöver ingen middag när jag väl är hemma igen. Promenad vidare tillbaka till Titsa-stationen och buss 363 till La Caleta.

Handlade lite på Alteza, duschade och häckar nu i soffan, dricker vatten än så länge. Det blir nog en DM om en stund.

Det blev drygt 8 000 steg idag, mer än jag trodde ben och fötter skulle mäkta. Nästan sex kilometer. Ordet ”charco” som är vanligt lite här och där i trakterna betyder ”pöl”, ibland är det en playa, ibland en pöl, nära Atlanten. Jag behöver lära mig mera spanska om jag ska komma till Spanien igen.

Fick jag inte idag heller
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Charco betyder pöl

  1. bergalott skriver:

    Så kul att följa dig på dina stråk 😀 ❤

    Gillad av 1 person

  2. beskrivarblogg skriver:

    Så kul att du följer!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s