Lite till

Tomt lördag 12 mars 2022 – och där tog orden slut. Eftersom mobilen laddas och jag därmed inte kan läsa någon bok offline, så återstår endast att skriva. Har redan varit ute två gånger idag, gått fyra kilometer sammanlagt – det får räcka.

Fluffiga sommarmoln på himlen. Väldigt blått däremellan, och varmt.

Några erotiska drömmar hade jag inte i natt. Inga drömmar som jag minns över huvud taget. Sov gott, vaknade som vanligt vid fyratiden och tog en stund på mig att somna om. Uppe vid åtta. Nu är klockan fyra på eftermiddagen. Den irriterande icke-fungerande routern blinkar ständigt rött. Stänger ändå inte av den OM värden får för sig att göra det jag bett honom om, kolla det hela.

Vännen i Österåker, Sörmland undrar hur jag mår och om jag fått ut det jag ville av den här resan. Eftersom jag inte visste vad jag ville i detalj är frågan svår att svara på – mår gör jag, bra, och säkert bättre än mitt i en försiktig vårvinter nu hemma i Sverige, efter snö och kyla. Det har jag sluppit och det ville jag slippa.

Det har varit knepigare än jag trodde med språket, och därmed kommunikation med människor här. Min spanska och deras engelska är ungefär lika dåliga. Ändå märker jag hur spanskan kryper in i mig, jag kommer ihåg och förstår ord som jag inte visste att jag kunde. Att läsa. Talad spanska här är alldeles för snabb.

Om livsmedel är billigare här än i Sverige vet jag knappt. Gambas, stora räkor från Sydamerika, kostar 10 Euro per kg. Fläskkotletter 6 Euro per kg. Ett litet bröd nätt 1 Euro. En timmes massage är klart billigare, 35 Euro, och en klippning (om än väl försiktig) till samma kostnad är ungefär vad jag betalar för billig (och bättre) hårvård hemma. Pedikyr och fotmassage också 35 Euro för en timme, billigare.

Vin av hyfsad kvalitet lägre pris i livsmedelsbutikerna, dito gin och whisky, trots att det är importerat. Torr vermouth är nästan omöjlig att få tag på.

Frukt, och framför allt avocados, klart billigare och bättre. En cortado (litet glas kaffe) kostar 1 Euro på de flesta ställen. Kycklingen jag beställt till i morgon, med aioli, kostar 3.50 Euro för en halva.

Danska skrivböcker, svarta, fina, lägre pris på Flying Tiger i AlCampo i Vera längs vägen in till Puerto – stort (och jobbigt för den som är som jag och inte gillar sånt) köpcentrum. Där finns det mesta, också ”patas locas” vilket visade sig vara en jätteportion med pommes frites och lite hackad ”skinka” och ost. Inte det bästa jag beställt utan att veta riktigt vad jag gjorde… tacka vet jag ”arepas”, grillat majsbröd med varierande fyllning.

Det här skrev jag eftersom jag inte kom på något annat.

Nu är det bara ett par veckor kvar av det här äventyret. Det ska bli skönt att komma hem, även om det är till skitdyr bensin och krigsoro, annonser om vevradioapparater och stormkök överallt, slut på fiskbullarna i butikerna, och slut på andra konserver… Undrar hur det är med toapapperet den här vändan?

Funderar också på vart jag vill åka nästa gång, för att jag åter ska iväg och slippa vinter etc är jag övertygad om. Om Teneriffa igen, så kanske Punta Brava i Puerto i stället för så här långt ut på landsbygden som La Caleta. Jag lär mig. Svårt att hitta balansen mellan mitt behov av lugn och ensamhet och det parallella behovet av att åtminstone se andra människor och ibland prata med dem.

Ska kanske höra med vännen om hans lägenhet i Juan les Pins är ledig någon period. Min franska är bättre än min spanska. Nu när jag kommit på att det är möjligt för mig att betala två hyror (om inte min värd därhemma kräver mig på hundratusentals kronor för el, vilket är en konstant oro).

Väderrapporten för i morgon är ”övervägande molnigt”, måndag-onsdag regn…


Såg några idag också, de gör mig glad
Photo by Mike van Schoonderwalt on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s