tjatig

Måndagens tomma dokument 14 mars 2022 – slöar i soffan, försöker komma på något att skriva, gör det inte. Skriver visst ändå, som så ofta. Bara för att jag gillar att mina fingrar fortfarande för det mesta hittar rätt och det går fort, men hjärnan hänger inte med. Den kommer inte med några kreativa idéer, eller oanvända uppslag.

Häxor – kan det leda nånvart? Känner jag några, svar nej. Inga feer heller, inte veterligt i alla fall. Och alla svenska så kallade häxor som brändes på bål vill jag inte bidra till, och kan inte, är inte tillräckligt historiskt bildad. En mörk period i Sverige, har fått för mig att vi var värst i Europa med häxbrännande, även om England säkert också gjorde sitt. Och katolska länder… Kanske har jag fel för mig.

Idag krigar ryssar mot ukrainare, sjukhus bombas, människor dör i ett för alla utom Putin meningslöst krig. Och naturligtvis kan han inte sluta det han påbörjat, han måste ”vinna”. Hans desinformerade landsmän håller fortfarande på honom, även om många arresteras för demonstrationer mot kriget.

Amanda Dreber – ett konstigt efternamn. Har fortfarande inte kläm på vad hon vill, men hon dök upp i drömsömnen för någon morgon sedan.

Agnes Ingrid Cecilia – kom igen!

En yorkshireterrier utan bakben (möjligen med skadade bakben, ser inte), men med en liten vagn som gör att hunden kan förflytta sig – tillsammans med kompisen som har fyra ben, och husse och matte och två personer till. Vet inte om jag ska vara glad för hundens skull, eller inte.

Så fort jag sätter mig vid datorn kommer jag på saker jag vill kolla eller googla… Än har värden inte hörts av. Är redan uppe i extrakostnader om 200 kronor för internet. Det lär bli mera innan jag är hemma.

Inser att jag tjatar, om icke-internet, kostnader hit och dit, klent skrivande, mat och dryck. (Vatten och yoghurt nyss.) Sätter mig upp i soffan, med rakare rygg så att magen inte känns så hopklämd och stor. Kuddar bakom ryggen.

Idag hade jag min nya parka på mig, och den satt inte i vägen. Om jag överraskats av en regnskur hade den varit bra, med ryggsäcken på magen under jackan, som sägs vara vattentät. Nu slapp jag detta.

Har ätit bacon, bröd och ägg till middag när klockan snart är fem, är mätt. Och har läst fjompig engelsk bok om debutanter i London på Storytel, om adel och andra… Nu laddas telefonen och jag kan inte gå in på internet därmed, ingen idé att kolla andra mera läsvärda böcker. Routern är rödblinkande igen.

När jag var ute och det nästan regnade såg jag blommor överallt som dragit åt sig av regnet och slagit ut. Börjar nästan förstå att ingen har behov av blommor inomhus, när de finns därute – för jag har undrat över att det inte går att köpa blommor någonstans här i La Caleta. I Puerto finns blombutiker, inte här. På Alteza här bara de hemska färgade onaturliga som också finns i Sverige, till helgerna.

I en skål på bänken har jag fyra gröna bananer – de verkar inte vilja mogna. Känns stenhårda och träiga när jag klämmer på dem. Som tur är har jag andra i en annan skål, köpta lite lagom ankomna, men mognar som de ska – och är goda. De andra åker nog i soporna i morgon. Den sista avocadon är förmodligen alltför välmogen för att vara god, det visar sig i morgon bitti, till frukosten.

Vad var det jag sa – om mat etcetera och tjatighet… Dryck just nu en Dry Martini, eller en duglig efterapning i vinglas och med italiensk martini, extra dry som ersättning för den Marezzo jag ska ha med mig utomlands nästa gång. Har inget vin.

Photo by Aleksandar Pasaric on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s