Håll i hatten

Onsdag 16 mars 2022 – frukosten är nästan klar när klockan är nio, bara frukt och kallnande te kvar. Har snabbkollat internet, ingen egen uppkoppling via routern än så länge… Stänger av den en stund och sätter på den igen. Routern lyser blå, men jag kan fortfarande inte ansluta. Och routern kommer inte upp bland tillgängliga nätverk.

Dagens apelsin var oväntat sur, och saftig. Tror det var den första som inte varit söt och saftig. Diskar.

Molnigt även idag, regn utlovas tidig eftermiddag. 18 grader och blåsigt, klädnyporna på tvättstrecket dansar i vinden. Ingen verkar tro på att torka någon tvätt idag.

Nu ska jag klä på mig och gå ut, och hoppas regnet väntar till efter lunch. Det blev nästan 3 km eller 3 700  steg i kraftig blåst, två äldre herrar fick hålla i hatten, efter att respektive hatt blåst iväg. En liten spov (?) flög över stenarna i vattenkanten.  Har aldrig sett en sån liten en, men stilen var helt klart spovig.

Gick förbi det jag kallat ”övergivna byggplatsen” – där håller nu ett litet hus på att resas. Och på ”arenan” gick det inte att sitta, vinden var för stark. Men jag roades av det någon skrivit med stora bokstäver – XO TE QUIERO PERO MA TRANQUILIDAD No 1…

Tillbaka hemma nu med en kopp kaffe på bordet, har tagit fram djupfrysta musslor till middag. Ännu inget regn.

Photo by SevenStorm JUHASZIMRUS on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s