En tisdag

Tisdag 22 mars 2022 – kör en tvättmaskin. Kriget fortsätter.

Har fönstret öppet, lite moln på himlen och det känns svalt i vinden som smiter in. Ska strax gå ner till havet, i shorts. Kanske går jag fort hem och byter till något varmare. Tog en kort promenad och köpte apelsiner av farbrorn med hemleveranser av frukt och grönsaker. Lite svalt om benen. Gick ändå ett par kilometer. Nu hemma i soffan igen.

Ska strax kolla om tvätten är klar. Det var den. Så då kan jag gå till Alteza och handla mjölk, juice och någon middagsmat.

Totalt 5 800 steg idag, drygt fyra km. Har tagit ner tvätten. Läst Storytel-bok om konserverad änka (bra) och slöat med kvällstidningar, Rapport och Facebook. Nu vet jag inte vad jag ska göra resten av eftermiddagen och kvällen. Har ätit xxxlevermousse (minns inte vad det var för sort, tror inte gås, inte dyrt nog) och cornichoner, oliver och grönmögelost. Druckit en DM till, tog en cortado på krogen i kvarteret här intill, satt ute i solen.

Solen skiner, bara mycket lätta moln på himlen.

I morgon ska jag laga kyckling, ris och curry – men hittar varken mjöl (som jag känner igen) eller grädde i butiken. Mjölet kan jag hoppa över, men en skvätt grädde vore inte fel. Curry har jag, kyckling och buljong också, ris (även om det är rundare än jag är van vid). Längtar efter lite av min vanliga mat, längtar efter en semla, svenska räkor, ostron. Och Falu rutbröd, det ska få följa med nästa gång. Funderade lite på Portugal som mål nästa gång, men språket där är ännu mera okänt för mig. Södra Frankrike, kan längta efter franskt bagarbakat bröd, som kanske fortfarande finns. Eller har de också fallit offer för ”bake-off”?

Skänkt 100 kr till MS-forskning. Kollat börsen och är nöjd med utvecklingen, betydligt bättre än för en vecka sedan. Fortfarande tämligen obegripliga (för mig) svängningar.

Idag har jag en vecka kvar här i La Caleta. Nästa tisdag åker jag in till vännerna i Puerto och stannar där till lördagen och flyget hem.

Klockan är kvart över fem. Byter till skärmglasögonen – att det ska vara så svårt att komma ihåg.

Såg en mås fånga en fisk i ”min pöl” idag. Och duvorna som kuttrade med varandra häromdagen var där idag också, det är vår. Ett par paragliders, några surfare och flera solbadande (i bikinis som nästan inte märktes) på trädäcken. Jag satt prudentligt i shorts och T-tröja på en bänk, lättare att komma både dit och därifrån.

Photo by Jean van der Meulen on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s