Postnord scam och annat

25 april 2022 – måndag, har lastat in sommardäcken i bilen och ska åka till sonen i morgon eftermiddag. Vedkap och gräsklippare hämtar han ”i sommar” när de är tillbaka efter Mallorca-vecka och han dessutom har fiskat norröver.

Min kropp har hanterats ovarsamt de senaste dagarna. Allt flyttande av tunga saker, Nationalencyclopedin i 20 band, det stora ekbordet, loppiskartonger och sommardäck – känns och syns, i form av blåmärken som jag får så fort det är möjligt. Nåja, jag har fixat det jag skulle, har laddat ner appen till Tiptapp, och ska kanske lägga in en annons om jag bara begriper skillnaden mellan återvinning och återbruk (förstår nog, men klarar inte att särskilja det ena från det andra i en annons, får kanske blir två annonser).

Och jag har åkt dit på ett scam-mejl om lägre pris på frimärken från ”Postnord” – kostade mig 910 kronor. Kortet har jag spärrat, men betalningen hann gå iväg. Där försvann det jag tjänat på Bokbörsen, plus lite till. Ska kontakta PayPal i morgon, kanske kan det ordna sig – tack för tips, John Swedenmark, som också gillar frimärken till lägre pris…

Har just inte skrivit vare sig om Agnes eller om demens – men läst igenom (flyktigt) utskrivna sidor om båda. Markerat vad som kanske är användbart. Och hoppas komma igång att skriva igen, de senaste dagarna har varit mer än väl fyllda av genomgång av ”gammalt”, papper och annat. En del åker ut, en del läggs för sig ungefär som i Povel Ramels visa. En del orkar jag återse, annat inte.

I natt drömde jag om de 20 banden av Nationalencyklopedin – nu står de i sina kartonger i mitt vardagsrum och väntar på att någon annan ska flytta på dem den här gången, jag har gjort det och gör det inte en gång till. Ekbordet står där också, på kant. Sängramen ligger där den och jag ligger, den är absolut oflyttbar med mina ”krafter”. Sofforna står på sina hjul och väntar på förflyttning. Alla trasmattor ligger nu i prydlig hög därute i smatten på väg till altanen, bättre ordning än tidigare.

Har provat kläder och insett vad jag fortfarande kommer i och kan tänka mig att använda – och vad som inte fungerar. De senare hänger nu i garderobspåsar och väntar på fortsättning. Är i alla fall genomgånget och sagt farväl till.

Ingen var villig att betala vad jag bedömde som vettigt pris för frack med byxor (och revärer) plus två västar och tre frackskjortor – så nu får de hänga med på loppis i sommar, och därefter förmodligen hamna i en insamling någonstans. Den första spekulanten hörde aldrig av sig, och nummer två berättade att mitt pris var högre än hon tänkt sig. Tyvärr glömde jag fråga vad hon hade tänkt sig.

Känns skönt med den här genomgången, vilket inte innebär att jag är klar – det återstår en hel del.

Och all den här aktiviteten är Ninas ”fel”, hon fick igång mig vid sitt besök här i påskas, och nu sitter jag här med ett vardagsrum som är uppochner, men ett gästrum som är aningen mindre rörigt än tidigare, och en hel del annat bra på gång. Tiptapp till exempel.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Postnord scam och annat

 1. bergalott skriver:

  Gnu vad duktig du är. 🙂
  Den där fracken….. erinrar mig en gång i tiden då jag på en personalfest iklätt mig frack, höghatt och nätstrumpor. Deeeeee du. De va då de. (jodå, vi var uppmanade att klä ut oss till vad som helst) 😀

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Du kan få prova min, kanske kan du spela flickan i frack i ett teaterspel? Kram på dig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s