Ordning i källaren

26 april 2022 – Erik har bytt däcken på bilen. Hans ena knä svullnade hastigt och mycket och han fick ont, hoppas han tar kontakt med vårdcentralen i morgon. De ska ju åka på semester till Mallorca på måndag nästa vecka… En sådan där pandemiuppskjuten resa. Jag stannade och bjöds på middag, fick dessutom med mig hem sängben som inte kommit till användning på landet! Nu ska jag bara bli av med sängramen också…

Väntar på mitt nya bankkort, behöver tanka bilen. Har ju ännu ett bankkort, men är osäker på pinkoden. Det är möjligt att jag var klok nog att välja samma kod, men förmodligen inte. Och byta pinkod i bankomat går nog inte om man inte har den ursprungliga koden…

Mina Bico-aktier störtdök idag, efter beskedet att en av grundarna och tillika strategichef fått sparken. Ner 35%. De får ligga kvar, kanske blir det bättre tider. Årsstämma idag, nyheter i morgon?

Kallt i huset, men jag ska strax krypa till sängs. Kan glädja mig åt PayPals kundtjänst som också i mejl försäkrat mig om att jag får tillbaka mina 910 kronor som ett kinesiskt scam-företag försökte sno. Lärorikt, fick också klart för mig att mitt gamla PayPal-konto finns kvar, har inte använt det på åratal.

Onsdag morgon 27 april 2022. Har sovit och vaknat några vändor, som vanligt. Tänker på sonen och hans knä, men vill inte ringa. (Ringde i alla fall lite längre fram på förmiddagen, han har ”ont som fan” och en läkartid halv tre.) Kallt i huset, eldar och äter frukost. Frukt, två brödskivor och te. Stor mugg te som värmer mina kalla händer. Sol och lite disigt.

Flyttar genomgångna pappershögar till mitt ”nya” skrivbord i gästrummet. Mycket papper, en del användbara skriverier, nu är åren med demens i fokus. Kanske blir det något.

Innan jag åkte till sonen igår tvättade jag köksmattorna, kanske är de torra nu. Torkade golvet också, när jag ändå höll på. Nu stirrar jag på mina slokande kaktusar, kan man klippa ner sådana? Den ena kan jag inbilla mig har aningen mera liv i sig än den andra. En deprimerande syn, mellan två prunkande födelsedagspelargoner.

Idag ska vinterdäcken ner i källaren. Det gäller att de inte får alltför god fart nerför backen. Men först ska jag lämpa ut delarna till vävstolen, de får stå mot väggen till vedboden så att de är tillgängliga för transport till sopstationen. ”Skatta åt förgängelsen” är ett uttryck som kanske passar här.

Klart, källaren är städad, däcken står därinne, cykeln fick också plats när vävstolsdelarna ställdes ute lite under tak mot vedboden, bilen är full av sådant som jag själv kan köra till sopstationen. Återstår musmadrassen, det får bli en annan gång. Tagit in ved också, eftersom jag hittade vedkorgen. Diskat en kattlåda åt besökande katt. Har väldigt många blomkrukor, undrar när jag tänkt använda dem?

Tror inte min kropp behöver mera motion idag. Nu fika och därefter ska jag ta in de rena mattorna.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s