Sporadisk blog

Kvart i tio, tisdagsförmiddag den 23 augusti 2022. Har tagit in tvätten för att torka färdigt inomhus. Rapporterna säger att det ska regna och Rufus (katt) stannar inne… Molnigt och lite kvavt. Bara 13 grader i morse, nu 19.

Tänkte kapa för stora vedträn i källaren, men hittar ingen förlängningssladd som passar till kapen. Måste ju ha en nånstans, även om det är länge sen den användes. Skrubben? Nej, men i den gula tygkassen (Bravo-reklam, för många år sedan). Har nu kapat en hel del, och mera väntar i vedboden.

Storlom på sällsynt besök i sjön förra veckan, ett par som dansade för Karin och mig och varandra. Nu har de flyttat annanstans, Karin har åkt hem till Köpenhamn, och jag har badat även idag.

Halv tolv har jag tagit hand om äpplena jag inte skulle komma att äta upp. Förvällt dem i klyftor med socker och lite vatten. Nästa gång inget vatten alls. Nu ska de kallna och hamna i frysen i små påsar, lagom till ett par portioner gröt, eller tunnpannkakor.

Än har det inte kommit, det förutsagda regnet. Nu försöker solen ta sig fram i stället.

Jag flyttar de för stora vedträna till källaren medelst skottkärra. Klyven går inte att få igång, behöver förmodligen mera olja eller nåt. Men jag kapar och sopar, har en back med lagom stor ved nu, och diverse småpinnar i krukor och annat, att tända med. Det blir kallt även i år. Känns bra att ha användbar ved i vedboden, och sånt som ska åtgärdas i källaren. Alltihop är torrt, sen får sotaren säga vad han vill. Har badat en vända till, kroppen är mör.

Tunnpannkakor till middag, smeten står till sig och klockan är fem, utan regn.

Photo by Paula on Pexels.com

Så här prydlig är inte min vedbod!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Sporadisk blog

 1. Viveka Roger skriver:

  Rufus? Ny kisse??

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 2. bergalott skriver:

  Roligt att höra av dig emellanåt. ❤ ❤ ❤ Kraaaam

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Man ska ha potatis i jordkällaren, lingonsylt och äppelmos i skafferiet och ved i vedboden … men det har jag ju inte, i alla fall inte lingon, mos och potatis som räcker hela vintern. Jag har fortfarande lite svårt att vänja mig vid tanken på att veckohandla potatis. Mina föräldrars beredskapstänk har fortplantat sig, verkar det som. Men ved måste man ju ha i alla fall och det verkar du ju ha fixat!

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Ved, hyfsat men inte tillräckligt för en kall vinter – men jag planerar att åka till Juan les Pins januari – mars om jag lever, så… Lingon varken plockar jag eller köper, potatis veckovis, äpplen klyftor i frysen. vi klarar oss, även om vi aldrig lärde oss våra föräldrars beredskapstänk.

  Gilla

 5. Guillan skriver:

  Ingen beskriver de nödvändiga dagliga göromålen så inspirerande som du. Jag ser fram mot varje nytt inlägg jag får läsa och inspireras av.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s