‘Halv storm’

Vinden ökar, snart kanske också regnet kommer. Välbehövligt. Kan kanske göra bilen en aning mindre dammig.

Har skrivit mina tre morgonsidor, för hand. Julia Cameron´s tips för att bli mera kreativ. Börjar ju en skrivkurs i nästa vecka…

Funderar över hur jag ska göra med skrivaren som inte vill ansluta till datorn. Köpa ny skrivare och tro att den går att ansluta – eller ta dator och nuvarande skrivare och gå till butiken i Norrtälje och säga ’hjälp’. Ska kanske gå in och fråga om de kan bistå innan jag släpar med mig allt dit. I morgon, idag är det stängt och jag tänker nog inte gå utanför dörren.

Brev till mig som 80-åring (uppgift i kreativa boken, Julia Cameron) – från mig som 80-åring (förmodas antagligen vara betydligt yngre än så när det där brevet ska skrivas)? Tja. Bryr mig inte om att skriva något brev. Men, vilka intressen skulle jag uppmuntra mig att odla, vilka drömmar skulle jag förverkliga? Intressen – fortsätta skriva och läsa; drömmar – resa bort från vintern så länge jag kan. Bo där jag bor så länge jag kan. Träffa en bra man, som också förmår älska mig och älska med mig. Inte en man som behöver en hushållerska.

Någon ’konstsnärsträff’ (rekommenderas en per vecka i ovanstående bok) har jag ännu inte planerat, en utflykt någonstans? Som jag förstår det handlar det om att göra något bara för mig, något jag inte brukar göra. (Och möta konstnären i mig?)

Tarot, 2 i Svärd, Frid.

Har flyttat pelargonerna på altanen till lite mera skyddad plats på gamla bordet mot långväggen. Det blåser oväder.

Har tömt och putsat vedspisen, dammsugit bortsprungen aska, gått igenom skåpet under diskbänken, ingen teakolja (till köksbordet). Skriver upp. Vore kanske bra att dra fram spisen, nu när dammsugaren ändå är här i köket. Har nu gjort rent under och bakom spisen och barrikaderat för möss (vilket aldrig brukar fungera ändå, när det väl blir kallt utomhus).

Fikar och äter bullen jag glömde igår. Hoppas trädet vid min bilparkering inte tappar någon gammal gren i blåsten. Gula löv dansar i vinden. Idag är sånt väder att jag får lust att tända vedspisen. Inte för att det behövs, bara för att det är mysigt.

Enligt kreativitetsboken (Julia Cameron) ska man låta bli att läsa en vecka. Det förmodas leda fram till att man i stället gör en massa saker (som att dra fram spisen, städa här och där etc) och till slut blir så less att kreativiteten tar sig igenom. Och man kanske målar en hylla turkos, eller dansar cha-cha. Leker. Kanske värt att testa. Behöver leka, länge sen. Inte sen Ulf, och det är sex år sen han dog. Att jag fortfarande pratar med honom inombords blir inte så lekfullt.

Klarar av ’wordle’ på fem försök, men ultrasvårt sudoku går inte. ’Ordlig’ återstår. Apropå göra, men inte läsa. Jag översätter läsa till ’läsa bok’, även om ordlekar och sifferdito förmodligen hör hemma i samma härad. Nåja, än läser jag ingen bok idag. Och jag känner mig definitivt inte kreativ, väntar bara på det mycket omtalade regnet som aldrig tycks komma hit. Trots att himlen är grå.

Längtar efter regn, längtar ut i svampskogen, vill sylta kantareller, men inte köpa. De som är till salu både inne i Ica och utanför ser inte särskilt fräscha ut. Men ingen svampplockning här dock, senaste promenaden runt hjorthägnet visade också ett par större vildsvin och flera mindre, en bit in i skogen på andra sidan vägen. De drog sig undan när jag kom, men fick mig att gå fort hemåt. Jag får åka ut till Djurö, kanske i veckan som kommer. Tror inte vildsvinen kommit dit. Förr, i svampskogen, sjöng grannen och jag för att skrämma älgarna. Nu kanske jag får ta upp den vanan igen. Vi använde oss av ’jag satte foten i en potta, och kunde inte komma loss’ – det verkade fungera.

Det var då, det… för ett år sen

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s