Tre futtiga röster skilde

Måndag 17 oktober 2022 – sol och blåst. Köpt Marguerite Duras La douleur från Amazon, behöver träna upp min franska. Kunde Bodil Malmsten så kan jag, läsa den på originalspråket alltså. Inga likheter i övrigt.

Klipper luggen. Och försöker slå den tillträdande statsministern och hans anhang ur hågen – heter det så? – jag såg gänget glatt marscherande till riksdagen i morse, det får räcka. Vill helst stoppa huvudet i sanden och glömma att jag är svenska och bor i Sverige.

Asylsökande här ska vara glada att de slipper dö, åtminstone ett tag. Och L gick till val på samverkan med SD, enligt Pehrson. Vandel har plötsligt blivit ett levande ord, utan närmare innehållsförklaring dock. ”Plakatpolitik” sa en klok person igår om att skolvinster skulle bort. Skrämmande nog blir andra delar av plakatpolitiken verklighet bara de här kommer igång, med en nöjd nazist i bakgrunden, omgiven av många, troende eller enbart okunniga människor.

(Vem var det som hade ”en grå eminens”? Wikipedia påminner mig om att det var Richelieu i Frankrike, och eminensen kallades grå efter sin grå munkkappa. Här has det märkliga folkdräkter emellanåt, eller kanske är inte dräkterna märkliga, men hucklena.)

Vi andra överlever och kommer igen. Om inte förr så till nästa val.

I morgon ska den nye statsministern förklara sig. Ska bli intressant att se vilka lögner som upprepas, respektive vilka som inte längre förekommer, som kanske kan tigas ihjäl…

Klockan är kvart i ett, tinar en bit torskrygg till skärgårdssoppan, dagens middag. I förmiddags klarade jag DNs ultrasvåra sudoku, och wordle. Ordlig och supersvårt sudoku gick också bra, när de/jag vilat en stund. Bra hjärnjympa. Och distraktion från skrämmande politik.

Såg en bra illustration av Liberalernas förvandling, på Facebook; från ett versalt L, partiets logotype – till en spikskodd känga, hittar den inte igen. Men den var väldigt tydlig. Tomrummet nedan kanske kan vara en bild av uppgång och fall? Får inte bort det…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s