Ur Bodil Malmstens Så gör jag

Bodil Malmsten om att skicka politiker på litteraturläsning: ”Absolut. Med våld om så behövs. Bunta ihop dem och skicka iväg på litteraturläsning.

Men inte i grupp. Det blir alltid ett negativt överspill av gruppåverkan, politikerna känner av vad de andra tycker och törs inte själva möta litteraturen. En och en, så intimt är det.

Alternativt att läsrum inrättas på departementen, departementsbibliotek med skönlitteratur för respektive område.

Camus, Balzac, Dostojevskij, Strindberg för Justitiedepartementet. Vilhelm Moberg och Kapuscinski (min kommentar, får inte till accenterna) för Utrikesdepartementet. Zola för Finansdepartementet.

För Socialdepartementet Tryck stjärna.

För Arbetsmarknadsdepartementet Kallskänken av Jenny Wrangborg, Bukowski Postverket, Blek kung av David Foster Wallace och Yarden av Kristian Lundberg.

Så kan det bli om politiker skickas på litteraturläsning, om detta sätts i system. Det kan till och med resultera i en folkbildande politik.” (Ur boken Så gör jag)

Hon skulle inte heller vara glad idag…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s