Wigges fotvård, högsta betyg

Nu har jag ställt in rätt stil och storlek och dragit upp det hela till större längst ner på skärmen. Är förkyld, natten var inte trevlig. Lyssnar till afrikansk musik på syrrans radio, eftersom jag inte förstår språket går det bra att skriva till. Radioprogrammen får jag inte riktigt tag på, den klassiska musiken skorrade… Rappare roar mig inte. Dricker te med honung i. ”Gurgla med mycket salt i vattnet, så salt att du nästan spyr” var syrrans råd. ”Svälj inte.”

Mina gamla CD går att spela, det gillar jag. Nu klassiskt, ”att drömma till”.

Inte för att det lär bli mycket skrivet idag, orken är inte riktigt att lita på. Även sonen är hostig, igen. Han försöker förgäves få en tid hos en läkare, det tar slut innan han kommer fram i kön. Nu ska han bli uppringd av KRY kvart över ett, om inte annat behöver han ett läkarintyg. Borde nog få en ordentlig undersökning också, han har varit sjuk lite för ofta den senaste månaden.

Jag blir sömning av den här lugna musiken. Och gick och lade mig på sängen en stund, men tröttnade på det. Sonen ringde och hade i alla fall fått löfte om ett sjukintyg, ingen tid för undersökning.

Det blir stekt falukorv och stuvade makaroner till middag idag. Visserligen får jag inte makaronerna riktigt lika goda som pappa, men de brukar duga. Riven muskot och en nypa socker i. Vet inte varför jag fick för mig att jag ville ha just detta idag. Men så är det.

Långkalsonger, fleecebrallor, dito tröja och långärmat därunder, raggsockor och ulltofflor – fryser ändå. Styckar en apelsin och äter, tar en liten whisky därtill.

Har ätit och det var gott. Bananflugan från häromdagen har kvicknat till, och visar sig igen. Nu får den göra det bananflugor gör.

Har fått besked från Systembolaget att jag i morgon kan hämta mina beställda flaskor med Marezzo. Därmed kan jag få en Dry Martini som jag vill ha den, gillar inte Noilly Prat eller italienska varianter.

Iförd munskydd fick jag min bokade fotvård klockan 10 på fredagsförmiddagen. Ljuvligt skönt. Därefter till systemet och hämtade min beställning. Hem igen, nästa vecka kanske någon kommer och tätar ytterdörren. Killen som jobbar här hittade inga lister idag, så de får införskaffas. Han var också upp på taket och kollade ner i skorstenen, det verkar inte som om något sitter i vägen. Kanske han testar att elda nästa vecka när han tätar dörren, han har vedspis hemma. Ryker det in då också så får jag väl vädra…

Photo by Pixabay on Pexels.com

Inte mina…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s