Vinterbyte

Jag sitter i köket och skriver. Inget speciellt, inte något bokmanus, bara skriver för att skriva. Känna hur det känns att ha fingrarna igång på klaviaturen, se orden växa fram på skärmen. Jag vaknade alldeles för tidigt, efter en natt med flera vakenstunder. Kroppen känns stel och ovillig, men jag har ätit frukost och fått eld i vedspisen. Himlen ljusnar utanför fönstren, om man kan kalla det heltäckande grå för ljus. Men än lyser de två ringblommorna i odlingspallen vackert brandgula, även om frosten har tufsat till dem.

Idag ska jag se till att få vinterdäcken uppför backen från källaren till bilen och in i bilen. I morgon ska äldste sonen byta däck åt mig. Någon gång under dagen ska jag också se inspelningen från gårdagens zoom-möte med skrivgruppen. Jag deltog inte, ville inte. Får försöka ta till mig klokskaperna idag i stället. Fortfarande är inte alla böcker på rätt ställe i bokhyllorna, det är bokhögar både här och där.

Och yngsta syster min har covid. Inte alltför svårt, men dock.

Nu ligger fyra däck i bilen, i morgon åker jag till sonen och äter middag och sover över, för att slippa köra i mörker. Trodde jag skulle köra däcken i skottkärran, men den visade sig ha punka… rullade dem i stället uppför backen utan att halka på löven, och baxade in dem i bilen. Min lilla Opel Corsa rymmer mycket om man fäller ner baksätet.

Har flyttat några bokhögar till hyllor, men nu räcker det för idag. Kroppen behöver inte mera motion.

Det ser en aning bättre ut idag…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vinterbyte

 1. bergalott skriver:

  Bra att du sa det. Däcken. Får åka över i helgen och byta dem.
  Jag håller med om att bara skriva är bra, fast ingenting finns att skriva om. Visst har jag en kludd men det känns så meningslöst och hur det än är så är det roligt med lite respons då och då.
  Kram på´ dig. ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram tillbaka kära vän

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Skönt att få på vinterskor på bilen! Mina vinterdäck bor i Horndal, så jag var där förra veckan och fick bytt. Klarar det inte själv, så jag får hjälp av den lokala macken. Men att ta ut dem ur boden och baxa in dem i bilen får jag klara själv. Det går någorlunda smidigt med hjälp av ett par däckbräder som jag lägger från bodtröskeln till nederkanten på bilens baklucka. Fast ibland tappar däcken balansen och ramlar av brädan. Då är det bara att börja om …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s