Söndagskväll

Hur mycket flykt är jag villig att betala för? Menar mental flykt, inte fysisk. Den senare behöver jag inte än, men den andra. Storytel, Netflix är vad jag idag betalar för – Youtube och annat är gratis, Spotify nobbar jag på grund av reklamen. Supersvåra och Ultrasvåra sudoku på DNs sida, wordle på Times, Ordlig. Gratis. Eget skrivande, också gratis.

Just nu sitter jag i köket, det är inrökt. Utan att jag noterade det glödde askan i askhinken (rostfri), och röken spred sig. Det brinner bra i vedspisen, men jag har ytterdörren och ett köksfönster öppna… Det är lurigt med aska, jag tömde spisen tidigare och det var kraft nog och eld nog att fortsätta glöda i hinken, och göra köket inrökt.

Nu har jag tvättat glasögonen och försäkrat mig om att det är rökigt i köket, handlar inte om smutsiga glasögon. Ett tag till, snart stänger jag fönster och dörr. Är tämligen flyktbenägen, men sitter kvar. Med fingrarna på tangenterna.

Karin är hemma i Köpenhamn. Ett antagande, efter hennes fråga på FB, ”hur gör du Dry Martini”? Jag: 2/3 god gin, ett par isbitar och max 1/3 TORR vermouth, gärna Marezzo, men den finns knappt i Sverige. Har beställt på Systembolaget som kan ta hem. Vill ha ett par flaskor med mig till Frankrike. Noilly Prat i all ära, men Marezzo är godare.

Klockan är bara kvart över sju, jag vill inte gå till sängs än. Men vad återstår att göra, kan inte skriva strunt och lägga ut i bloggen igen… Har löst ultrasvårt sudoku i DN, det supersvåra vill inte. Wordle okej på tre försök, ordlig på svenska inte alls. Och spelar på casinon gör jag inte, trots alla lockande anrop per mejl. De åker direkt i papperskorgen, men de hinner göra mig arg innan de försvinner. Hänger mitt spelmissbruk med så här långt efteråt hos samvetslösa spelbolag som vill få mig att trilla dit igen?

Har inga bra böcker att läsa, eller ”har inga böcker jag vill läsa”. Netflix – Ring min agent – tröttnar (ser den eftersom de pratar franska), Vikings – dito (inte franskan, tröttnar). Nyare serier och filmer, inte vet jag, har inte fastnat för någonting. Postkodlotteriet beklagar att jag inte vinner något. Det gör jag också. Annat spelar jag inte på numera.

Tror att jag stinker rök, men det finns ingen här som kan tala om det för mig. I morgon blir det rena kläder. Behöver åka in till Norrtälje och posta en betald Bokbörsen-bok. Och handla lite när jag ändå är där, skrivarpapper på Clas O och vita servietter, vill inte ha röda. Eller blå som de jag har nu. Titta in på biblioteket. Köpa blå postpåsar och frimärken.

Och bestämma mig för att inte handla mera mat. I stället ska jag äta upp det jag har i mina två frysar. Struntar i julmat, julafton hos äldste sonen ger mig vad jag behöver av den sorten. Vill bara ha en frys påslagen när jag är borta. Lyxproblem.

Igår var det faktiskt bara en månad tills jag flyger till Nice.

Det är runt noll grader ute, och får gärna förbli så. Behöver inte snö och halka. Kvällen är svart med gårdens ljuspunkter här och där. Jag nöjer mig med adventsstjärna och tavelbelysning i vardagsrummet. Ljusen i köket blåser jag ut när jag går till sängs.

En skön lugn kväll.

Photo by Szymon Mosakowski on Pexels.com

Inte min spis, men vacker

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagskväll

 1. bergalott skriver:

  Hej min vän.
  Genom åren har jag uppfattat en sak med dig.
  Ingen, absolut ingen, kan med ord beskriva den totala inre ensamheten. En merit vad gäller att fånga det inre perspektivet. Det är något att vara stolt över, tycker jag.
  Love you ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s