En måndag i december 2022

Om några veckor ett annat hav än samma tid i fjol. Nu far jag till Medelhavet, Juan les Pins i tre månader. Då var jag på Teneriffa och såg Atlanten (badade också, lite). För länge sedan badade jag i Medelhavet, i Nice, med en vän. Tar med baddräkt ifall andan faller på.

Har börjat plocka fram sådant jag tror att jag kommer att behöva ha med mig. Den här gången ska jag checka in och lämna en större väska, den lite större ryggsäcken får följa med i kabinens bagageutrymme, liten rygga med nödvändigheter under sätet.

Svårt dock att besluta vad som är nödvändigheter. Skrivkursens klokskaper del 1 och 2 får följa med, USB-minne och dator med tillbehör förstås, tror att jag ska skriva färdigt berättelsen om Kristina och Andrès därnere. Det visar sig. Allt vad laddare heter, liksom den absolut nödvändiga vakuumkorken till bubbelflaskor. Tror inte jag behöver ta med någon korkskruv. Lite plåster och piller, sax att fixa luggen med, diverse toalettpinaler. Skor i skopåsar, sandaler, flip-flops, sneakers, på fötterna när jag åker boots. Tunn morgonrock, någon sovtröja, regncape och litet paraply, hopvikbart sittunderlag.

Har idag bytt de tunna slangarna till hörapparaterna, och som alltid blir jag sur på mig själv som inte gör det oftare. Blir de för hårda av ålder är det nästan omöjligt att ta bort dem. Nu gick det. Plockade fram batterier till hörapparaterna. Bytte av bara farten även borsten till den elektriska tandborsten. La en tvål i en tvålask. Schampo och balsam köper jag där.

Katastrofhörapparat (gammal), gamla glasögon som kanske fortfarande fungerar ifall att, solglasögon. Ett par böcker på franska som jag tänkt mig läsa, lexikon finns i lägenheten. Anteckningsböcker, bujo (kanske jag gör något med den), pennor, post-it-lappar. Marezzo till mina Dry Martinis, har fått de jag beställde på systemet. Glas till DM? Kanske.

Plus kläder… Både under- och över-. Chinos med fickor, om jag hittar några i garderoben som fortfarande passar.

Hittade i skrubben en liten väska som jag trodde sålts på loppis. Den blir perfekt för mobil, nycklar och min lilla kortplånbok. Hoppas jag slipper ficktjuvar i Antibes den här gången. Senast fiskade någon upp plånboken ur ryggsäcken, och jag och min medresenär tillbringade någon timme på polisstationen. Jag lyckades på klen franska berätta vad som hänt och fick så småningom okej från banken i Sverige. Tjuvarna hade handlat på mitt kort i Cannes… Antibes lär härbärgera ficktjuvar som vilken turistort som helst. Turister = förmodade pengar, och i alla fall betalkort = ficktjuvar. Tar med mig telefonnumret till bankens spärrtjänst.

Jag önskar mig bort, bara tre veckor till avfärd. Känns så skönt att veta att jag kan njuta av julen hos äldste sonen, slipper göra jul själv. Packa, packa om, krama familjen, lämna bilen hos sonen och få skjuts till Arlanda den 3 januari nästa år. Som redan är 2023. Han (eller förmodligen hans hustru) får ta hand om de blommor jag inte vill ska dö medan jag är borta. Pelargonerna får stå där de står, amaryllis och Galathea får de ta hand om bäst de kan. Kanske svärmorstungan också. Den snöpligt lilla kaktusen överlevde min bortovaro i fjol, får försöka även nu. Och gårdens förvaltare tar hand om post och kollar att vattnet inte fryser i huset, elementen inställda på 10 grader.

Kanske kommer sonen och hans vän hit någon helg när jag är borta, kanske någon annan vän som vet att huset är tillgängligt. Berättar för förvaltaren vad som är tänkbart.

Det här är inte resfeber, det är resglädje och reslust.

Kanske är det hamnet i Antibes, kanske annanstans – hamn hur som helst

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En måndag i december 2022

  1. Fredrik i EU skriver:

    Läser ikapp. Så skönt för dig. Önskar mig mer lugn äntligen men jag sliter med sinande inkomster. Nu senast begravning I Göteborg mitt i allt annat. Min fina faster orkade inte längre. Hon förgyllde pappas sista dagar och veckor.

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Kram och ett bättre nytt år önskar jag dig – skönt att vara pensionär… I min släkt är det min generation som dör, senast ännu en kusin bara något år äldre än jag. C´est la vie.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s