2023 snart…

Fredag 30 december 2022. Äter fil till frukost fast det är kallt i huset, och buljong till lunch. Dito i morgon. Måste googla för att bestämma mig för att nyårsafton är i morgon… Middagsmat tänker jag inte ens fantisera om, blir någon ”soppa utan bitar” som instruktionerna inför koloskopin säger. Jag tänker på hur jag ofta skriver om mat. Inte någon märkvärdig mat, mest husmanskost, men sådant jag tycker om. Och som jag just nu inte får äta, en övergående saknad.

Försöker med sudoku igen, fungerar inte. Wordle går bra dock och likaså ordlig.

Vedspisen är nyputsad och tömd på aska, där ska inte eldas mera innan jag åker. Brödburken innehåller nu diverse från skafferiet som är paketerat i påsar. Försöker se till att mössen inte ska tugga i sig något. Eftersom jag hade min vita morgonrock på mig när jag putsade spisen har jag nu tvättat den (morgonrocken) och hängt på tork.

Det börjar mörkna, och snart är det drinkdags – men inte här. Inte idag, inte i morgon, inte i övermorgon. Men på tisdag 3 januari blir det en drink av något slag, på balkongen i Juan les Pins om vädret tillåter. Och jag hunnit införskaffa nödiga ingredienser, Marezzo har jag med mig.

Tittar lite på Vera, den kvinnliga engelska kriminalkommisarien. Syrran rekommenderade. Jag inser snabbt att jag inte längre tål mord och blod och död i serieform på SVTplay. Hur sympatisk Vera än verkar vara.

Den franska Ring min agent började jag se på Netflix, främst för att höra och försöka förstå franskan. Men jag börjar tröttna på storyn och karaktärerna. Och har inget som lockar i bokväg heller, just nu. Trist, alltså.

Nu lyser en halv måne på den mörka himlen. Jag är rastlös, hämtar en tänkbar bok ur mina bokhyllor, läser några sidor, ställer tillbaka. Kanske dags för Röde Orm, igen? Ja, den är läsvärd, många gånger om.

Thaisoppa till middag. Läser om Orm och Toke, och gläds åt skrönorna. Tidig kväll, somnar vid 8-tiden. Vaknar förstås ett par timmar, men somnar om och stiger ur sängen vid halv 9, nyårsafton. Som är mulen och blåsig, fem grader varmt. Ur led är tiden.

Jag med. Har inte mycket energi, men lyckas ändå klara av supersvårt sudoku, och wordle. Ordlig och ultrasvårt sudoku går inte. Fil och te till frukost, kaffe till ”lunch”, förmodligen följt av en mugg buljong en stund senare. Och Thaisoppa igen, som nyårssupé.

Två Bokbörsen-beställningar, hann inte semesterstänga. Gör det på måndag.

Nu Röde Orm en stund igen. Skeppet har just anlänt till Irland och Sankt Finnians munkar.

Ultrasvårt sudoku igen, den här gången gick det! ”Envis som synden” heter det visst.

Rapport från JLP: 14 grader och sol, lunch utomhus på restaurang. Låter bra. Vet att det kan både regna och blåsa så här års, gör inget. Då sitter jag kanske på balkongen ändå och tittar på havet. Ser ut att vara ca 17 grader mitt på dagen, och mulet, just nu. Inget regn.

Bussen från flygplatsen i Nice går från terminal 2, med shuttle från terminal 1 där jag landar. Den har bytt ”namn” från 250 till 82, syns inte på hållplatserna men på bussen… Enligt min hyresvärd som just kommit därifrån. Bra med färsk information.

Trevligt zoom-möte med vän, sparrissoppa till middag (ändrade mig), ont i en axel (har nog suttit för länge med fingrarna på laptopen). Plockar lite hit och dit. Läser Röde Orm. Och paketerar ytterligare ett par beställda Bokbörsen-böcker. Får åka in till Norrtälje med dem i morgon. Säger adjö till det här året som varit tungt för så många, jag började med att resa till Teneriffa i och stanna i tre månader, nu åker jag alldeles snart till Frankrike. Känns väldigt bra. Gott nytt år till alla som läser detta, och till mig själv!

Från en blommigare tid

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 2023 snart…

  1. Karin Zastrow skriver:

    Hur funkar bokbörsen, när du är i JLP?

    Gilla

  2. Angeli skriver:

    Gott nytt år till dej! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s