En ny dag, ett nytt år

1 januari 2023 – alltid lite konstigt att skriva ett nytt årtal. Sol, ett par grader kallt. Vaknar som vanligt vid halv sju. Ligger och drar mig (märkligt uttryck) nästan en timme. Frukost denna matmässigt lugubra dag, en kopp te. Och mera te, vatten, äppeljuice etc under dagen. Enbart ”klara drycker”.

Min onda axel tycks ha återgått till normalt tillstånd under natten. Har inte ont. Överansträngd igår av alltför idogt sudokulösande, där enbart ena handen/armen/axeln används. Den är nog fortfarande lite ömtålig. Jag skrev av rubrikerna i boken Berätta, Farmor (boken är för tung att ta med) i tanken att jag kan sysselsätta mig med den sortens berättande i JLP. Känner av det nu. Intressant att också känna hur minnen triggades av frågorna i boken…

Har pratat med ena syrran (den andra igår) och med sonhustrun, apropå att sonen inte svarat i sin telefon, varken igår eftermiddag eller idag… ”Han är slarvig ibland med mobilen, men vi mår bra.” Tacksam att det är ordning på henne, när det inte är det på honom. Lämnat böcker i Norrtälje, nu semesterstängt på Bokbörsen tills jag är hemma igen och aktiverar mitt säljarkonto.

Dricker äppeljuice och läser vidare i Röde Orm. Pratar med sonen som ringde upp. Klockan är två. Fortfarande bara några lätta moln på blå himmel. Vinden från igår har dragit vidare.

Supersvårt sudoku i DN löst, wordle och ordlig också. Inte ultrasvårt sudoku.

Flädersaft som variation på temat ”klara drycker”. Rapport kl 16 på teve kan meddela att screening/koloskopi framöver kommer att utföras inom regionerna, för att tidigt upptäcka sådant som är/kan utvecklas till cancer.

Har checkat in på Arlanda. Och läst ut Röde Orm.

Te, och om en stund ännu ett preparat löst i 1 liter vatten plus ytterligare en liter (gärna mera) ”klar dryck” under kvällen. Puh. Ser fram emot att få äta normalt, och inte springa på toaletten ideligen. Begriper förstås att den här tarmrensningen är nödvändig för att undersökningen ska gå att genomföra. Men ack så trist.

Det är klart väder, becksvart med en kraftigt lysande halvmåne utanför mitt köksfönster. Bara ett par grader kallt.

Har tagit sandalerna ur packningen och lagt i min gamla långa urblekta svarta linneklänning i stället. Stor resväska rymmer inte allt…

Just nu försöker jag få i mig den äckliga vätska som två påsar pulver och en liter vatten utgör. Det ska ner. Plus ännu en liter vätska. Och upprepas i morgon bitti. Tror inte jag tänker dricka äppeljuice, saft, eller något som vagt smakar kemisk citron på länge, efter i morgon. Andra ”klara drycker” kan jag dock tänka mig.

Vet att jag tjatar – men koloskopin i morgon ska klaras av innan jag kan åka iväg med gott sinne (förutsatt att inget olämpligt hittas). Undersökningen och min avresa är vad min hjärna sysslar med just nu. När jag inte låter den vila i en bok. Har just laddat ner flera böcker från Storytel – vet att jag kan lyssna därnere, men är osäker på om jag kan ladda ner böcker. Men, fungerar det ena borde väl även det andra göra det?

Har också skaffat mig en gratisprenumeration på Spotify utan reklam, i tre månader. Tröttnar jag kan jag avprenumerera när jag kommit hem igen. Behöver ha musik i öronen när jag skriver, musik utan ord. Om någon annans ord och texter tar plats i mitt huvud försvinner mina egna ord. Får se till att göra ett par bra spellistor. Eva Swedenmark har gjort en lista som hon skriver till, #KUOF. Den ska jag kolla.

Funderar på konfliktmöjligheter för Kristina och Andrès (huvudpersonerna i mitt manus). Kan nog utveckla K´s möte med doktorn när hon stukat foten, och doktorns hjälpsamhet, till något A blir svartsjuk på. Misstänksam kanske också, osäker i alla fall. Utan att säga något, förrän han blir frustrerad över något annat och hans oro kommer i dagen, på köpet.

Nu gör jag kväll, denna årets första dag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s