Torsdagskväll

I natt låg jag och funderade på franska. Visste att ”höger” heter droite, men vad heter ”vänster”? En stund senare dök ordet upp, gauche. För säkerhets skull kollade jag nu på morgonen, och det stämmer. Hade också svårt att hitta ordet för arm/armar, men förslagsvis ”bras”. Kollar. Stämmer det också. Glädjande att orden finns där, även om de gömmer sig, ofta när de behövs.

Dricker mitt mödosamt inhandlade te nu på morgonen, och det smakar bra. Bättre än alla tepåsar.

I natt 8-9 grader, nu fortfarande bara 9, men det blir varmare fram på dagen, 15-16. Skönt, det verkar inte blåsa. Kör en tvättmaskin som får torka på balkongen.

På muren vid parkeringsplatsen låg några franska magasin när jag gick hem igår. De fick följa med, och nu försöker jag mig på att läsa diverse artiklar. Paris Match säger adjö till påven som inte ville vara påve, Femina version Nice-Matin skriver om ”tendence neige” – snömode, gissar jag eftersom jag kände igen ordet ”neige”/snö. Bra träning.

Ser fram emot en lat dag, mest hemmavid. Fick lov att kolla i kalendern vilken dag det är, torsdag. Utan vardagliga rutiner blir jag lätt dagvill, och det spelar ingen som helst roll.

Åkte hiss ner med soporna, fick gå i trapporna upp, hissen fungerade inte. Dagens motion. Sitter nu i solen på balkongen och försöker se vad jag gör på skärmen. Kaffe.

Gick ut i flipflops lite senare, skulle bara till bageriet och Casino för att kolla om de hade wasabi och inlagd ingefära till resterna av sushin. Det hade de inte. Slog i en tå i en ojämnhet på trottoaren, blodvite på grund av min ouppmärksamhet. Hem och plåstra om. Dagens lärdom – använd flipflopsen inomhus, enbart.

I övrigt en skön dag, mest på balkongen. Tvättat och fått torrt en maskin, nästa väntar på hängning. Är nu inomhus, behöver inte mera sol. Den är dessutom på väg bort mot Nice till.

Förbereder middag – garanterat mört nötkött av något slag, champinjoner och finhackad vitlök, lagom stekt, råstekt skivad potatis, röd paprika till. Rödvin. Det är svårt att köpa vin här, det finns så mycket okänt. Ingen som vägleder. Jag provar mig fram.

Tvätt nr 2 hänger nu ute på balkongen, fasthållen av klädnypor. Det lär inte ska regna i natt, temperatur ungefär som idag, dvs runt 9 på natten och 14-15 på dagen.

Jäklar vad skönt det är att vara här! Oavsett vad jag gör, eller inte gör. Har inga stora sight-seeing ambitioner, när Nina kommer far vi nog till Eze med tåget så långt det går. Det är absolut snabbaste sättet att ta sig någonstans härifrån. Kanske blir det också en vända till Ventimiglia, Italien. Bara för att.

Om jag sätter på fläkten när jag lagar mat, måste jag komma ihåg att stänga av den. Hör den inte när jag har hörapparaterna på bänken.

God middag, måste kolla i soppåsen vad köttbiten hette. Hittar tyvärr inte etiketten, men garantin höll. Så mört kött. Mätt och belåten. En julklappschokladtryffel till efterrätt.

Fläkten är avstängd, lampan tänd i sovrummet. Om jag släcker allt härute så blir det så mörkt att jag inte hittar sängen. Disken diskad, allt undanplockat. Köket går att möta i morgon bitti.

Fredag i morgon, vad ska jag göra då? Kanske åka in till Antibes igen, behöver bekanta mig med flera gator och gränder, flera byggnader, caféer och annat. Kanske äta ostron, det längtar jag efter. Här i skåpen finns både ostronkniv, ”vagga” och gaffel – kanske ska jag våga mig på att öppna ostronen själv och städa av dem om de blir grusiga… Vore fint att sitta hemma och njuta, men har sett att det går bra att ta några ostron på vägen också. ”A emporter ou a manger a place”, eller så. Missar säkert accenter och ändelser, bryr mig inte längre.

Vill också gärna äta fisk, eller medelhavsmeny – för ögonblicket mätt på kött och kyckling. Och fryst färdigmat är inget jag behöver annat än i nödfall. Nödfallet har gjort att jag ätit fryst lasagne (ätbar) och kyckling fylld med ost (nätt och jämnt ätbar, inget jag vill närma mig igen).

Försöker hålla jämn fart med vad jag använder av sådant som finns här – och sådant som bör ersättas. Inga problem när det gäller vin (annat än att hitta samma sort), men annat. Ska jag räkna med konsumtion inom 2023, eller vad? Har idag inhandlat hushållspapper så att det må räcka min vistelse ut, toapapper nästa. Diskmedel har jag köpt, använder inte diskmaskinen. Om tvättmedlet tar slut köper jag nytt.

Nyttjar med glädje den bekanta krämen (Canoderm, jag bestämde mig för att min flaska var för stor för att få följa med)  för torr hud som fanns under tvättstället i duschrummet. Nåja, tror att jag och Leif balanserar detta. Han har ohemult många flaskor bubbel i skåpen – några dricker jag upp, och försöker hitta jämbördiga.

Solnedgång

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s