Veckända

Lördag 21 januari 2023 – soligt och kyligt även idag. Gick en kort promenad, 4 000 steg eller ungefär 3 kilometer. Lagom för min trötta kropp. Idag ska jag göra potatismos till middag, och steka en lammskiva, sallad till. Hittade en potatisskalare i ett köksskåp. Plötsligt längtar jag efter mat som detta, tunnpannkakor också, men här finns förstås ingen pannkakslagg och inte något mjöl heller (tror jag). Det får vänta tills jag kommer hem. Får väl hitta crèpes eller galettes någonstans. Kålpudding blir det nog någon dag. Och så vill jag ha fisk, men det får bli på restaurang. Kanske den på hörnet vid Square du Lys. De har ostron också.

Har varit ner i garaget och kollat böckerna, mest deckare där.

Klarade DNs ultrasvåra sudoku, men inte det (lättare) supersvåra. Wordl och ordlig gick också bra. Har just läst ut en tuggig Danielle Steel-bok, en Mary Higgins-Clark och en spökskriven Dorothy Sayers. Ingen höjdare någon av dem, men det är Mumin och tillvarons gåta.  Låter sig dock inte läsas rakt av, behöver läsas i lugnt och eftertänksamt, igenkännande, tempo. Rekommenderas.

Vid halv nio var det dags för sängen och en stunds kontemplerande innan jag somnade.

Söndagsmorgon halv sju – åter en stunds funderande innan jag steg upp och ordnade frukost, idag gott bröd, kokt ägg och ”ansjovis i olja” – vilket var som tunna sardiner i olja. Går bra till ägg. Löser som vanligt det svåraste sudoku´t, men inte det lättare. Solen börjar komma in på balkongen, snart dags att gå ut med en filt över knäna. Promenaden för dagen får vänta till lite längre fram på dagen. Nu är klockan kvart i tio.

Har kollat tidningar och FB, och mejl. Inget intressant varken här eller där. Ska tvätta lakan idag. Nu.  Tvättmaskinen går en stund till, solen tränger igenom molnen, men det är fortfarande kyligt. Supersvårt sudoku också avklarat nu, liksom wordle och ordlig. Och förmiddagsfika. Rena lakan i sängen.

5 800 steg idag, på smågator och längs stranden i Juan les Pins. Nu är jag hemma med en grillad kyckling och lite grönsaker till middagen, och solen har gömt sig. Jag sitter inne i ”min” sköna fåtölj.

Inte lika trött i ben och fötter som igår, kanske går det framåt. Lite kyligt inomhus också, eftersom jag glömt stänga dörren ut på balkongen… 12 grader säger väderappen, ”känns som 11”. Äter så småningom halva halva kycklingen med tillbehör, resten blir middag i morgon.

Enligt sonen är detta en Jaguar…. från 1954-57, värd över en miljon… I Juan les Pins idag. Vacker.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s