Söndag kväll

På balkongen, gläds åt ett simmande par vars svarta schäfer lydigt sitter och väntar på att ska simma klart. Utan våtdräkter simmar de både långt och länge. Hunden väntar och blir lycklig när de kommer tillbaka. När de kastar pinnar i havet far han (?) efter dem, simmar långt ut och kommer tillbaka. Härligt att se dem alla tre.

Söndagen är en dag då många är ute och promenerar längs stranden, några vadar också i vattnet. Och en mängd segelbåtar far ut från Cannes-hållet. Någon paddlar padel. Folk i rörelse överallt. Och sol hela dagen. Nu är klockan halv två och jag är inomhus. Börjar förbereda dagens middag, risotto. Måste googla för att komma ihåg.

Risotton blev färdig lite för tidigt, jag är inte hungrig nog att göra den rättvisa. Den får vänta några timmar, lär inte bli sämre. Hittar det jag behövde av torrt vitt vin i skåpet, har skrivit upp att det ka ersättas. Klockan är bara två på eftermiddagen.

Jag öppnar en flaska Blanc de blanc, bubbelvin snäppet under champagne (som jag inte har råd med, och ofta inte tycker om). Minns den gången när jag köpte Churchill´s favoritchampagne på systemet hemma, DYR, och varken Jan eller jag tyckte om den. Alltför outbildade smaklökar förmodligen. Nåja, jag är nöjd med de jag har, behöver aldrig delta i vinprovning eller -bedömning. Det är jag och andra förmodligen tacksamma för. Nu blir det resten av det torra vita vinet (Bordeuax Sauvignon) till maten småningom. Bubblet håller sig till i morgon tack vare min (och Systemets) formidabla vakuumkork.

Vet att jag skriver mycket om mat och dryck. Det är viktigt i mitt liv. Gillar fortfarande att både äta och dricka gott, även om jag numera får laga maten själv. Ulf var en bra matlagare, och bagare. Jan var också duktig på att baka bröd, när sönerna behövde det som mest. Saknar mina bagare, och överlever. Bakar gör jag inte längre, men lagar mat gör jag. Köpte något som nog kan fungera som bakmaskin, har aldrig använt den. Läge att sälja vidare?  Minns att Philippe, vän i Paris, blev så överväldigad över att jag lagade mat utan recept. ”Bara så där”. Hans kyckling med citroner var god. Och han är en fin konstnär. Artisteri tar sig olika uttryck.

När jg tittar ut på stranden igen, inser jag hur glad jag blir över lyckliga hundar. De badar och hämtar pinnar och annat som människorna slänger ut åt dem – och de är så fullt ut lyckliga. Ruskar ibland lite på sig när de kommer tillbaka till stranden, och sätter full fart ut igen i vågorna.

Det är roligt att se livet på stranden. Allt ifrån simmande, gymnastiserande halvt om halvt äldre män, till ungar som vågar sig ut i strandkanten och blir blöta, till äldre personer som långsamt går genom sanden, och mår gott.

Några badar utan våtdräkter, men de som vill skydda sig från kylan är flera, ändå är de här varje dag och går sina vändor fram och tillbaka. En del gör det mera mödosamt än andra. Kul att de gör det alls.

Undrar vad vattentemperaturen är, ”vädret” uppger den inte, är väl inte efterfrågat så här års. Högst 14 grader uppger den källa jag hittar när jag googlar. Okej, det var för det mesta 15 grader i Dalälven, simskola, blå läppar och KALLT. Ska kanske vänta ett tag med att doppa mer än fötterna här.  Kan inte se mig paddla fram iförd våtdräkt och vantar här nere.

Den som tittar noga ser alla segelbåtarma jag såg…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Söndag kväll

 1. Fredrik i EU skriver:

  Så vackert beskrivet, och så vacker bild! Saknar mitt andra hemland, till vilket det fortfarande är mest negativa vibbar kopplade (bouppteckning osv). Kan ”glädja dig” med att du missar inget här hemma, grått och jojoväder. Halt och eländigt. Endast 0,7˚c i vattnet enligt min Roslagenkälla, som badar varje dag.
  Ta hand om dig !

  Gilla

 2. Fredrik i EU skriver:

  Min kommentar tycks ha försvunnit?
  Nåväl, så vackert beskrivet och så vacker bild. Saknar mitt andra hemland, men f.n.är det mest förknippat med dåliga vibbar ( bouppteckning m.m.)
  Du missar verkligen inget här hemma, jojoväder, halka och elände. Grått och tråkigt. Endast 0,7˚C i vattnet/havet enligt min källa i Roslagen.

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Min vän – din kommentar försvann inte, jag fick den två gånger – trist väder ni har, här är det sol även idag, sex grader bara ännu, blir ju varmare längre fram på dagen! Kram till dig, hoppas det löser sig med Frankrike-anknytningen!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s