Söndag/måndag

Söndag 5 februari 2023 – disigt, lite svalt när solen inte värmer. Igår i Antibes, gick 10 150 steg, bland annat till Le Marché Provencal där vi handlade oliver. I morse gräddade Nina fröknäcke, nu har vi just ätit en god lunch med sallad och Quiche. Till middag har vi planerat lammkotletter och risotto. Ska bara handla lite bröd och sallad, så det blir en kort promenad även idag.

Min gamla lilla ryggsäck har gjort sitt, ryggbanden släpper i fästet – nu ligger den i soporna och jag behöver hitta en ny. Vi planerar att kanske åka bussen till Carrefour i morgon, och möjligen hitta en där. Plus Monbazziac, gott sött vin som vi drack till gåslevermoussen i lördags. Finns på småflaskor. Det går ingen nöd på oss.

Vi har fått teven att fungera efter att ha läst min värds instruktioner, och det som lät illa på balkongen igår var inget larm hos grannen. Det var min hyresvärds duvskrämma, idag har vi stängt av den. Den drivs av solen och skulle kanske inte vara så aktiv idag hur som helst – och några duvor har inte försökt landa på balkongen. Kanske är de bortskrämda för gott.

Promenaden för bröd och sallad var alldeles lagom, 2 300 steg. Har slängt sopor och gamla ryggsäcken. Just nu försöker Nina härhemma göra flera hål i remmen till min lilla väska, den som går att ha under jackan och som rymmer kort och pengar. Hon lyckades.

Vi pratar om Carrefour och undrar om jag kan skaffa kort där, eftersom jag kommer att vara här i nästan två månader till. Finns korten digitalt? Etc.

Måndagen börjar med kraftig vind och vita vågor på havet. Sol. Vi planerar enbart bussfärd ToR Carrefour idag, minimal utevistelse. Hemma igen vid fyratiden, har storhandlat och behöver inte handla mera på flera dagar. Den här C-butiken har ett enormt utbud av allt möjligt, betydligt större än inne i centrala Antibes. Trötta är vi förstås, och intrigerade av att våra respektive stegräknare anger olika antal – på något sätt sägs Nina ha gått drygt 2 000 steg mera än jag, som gått 4 500 steg. Tror hur som helst att våra kroppar är stegnöjda.

Idag är Nina kock, ska laga pasta med bl a bläckfisk och annat gott. Vi hittade saltinlagda citroner som vi letat efter (hur de ska ätas lär visa sig, smaksättare säger Nina), och småflaskor att smaka oss fram i rödvin av olika slag. Jag tänker bara njuta, så småningom. Klockan 18 ska vi delta i en guidad meditation via zoom, ledd av en kvinna som bor i Älvsered (Småland har jag just lärt mig). Det blir nog bra. Länge sedan jag mediterade annat än på egen hand.

Trött(are) efter meditationspass i två timmar, med en kvarts rast. Bra, både lugn och vilsam och samtidigt energikrävande, -givande. Blir nog flera sådana. Adress yogamunks.se.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s