Ännu ett par dagar i sol och vind

Tisdag 7 februari 2023 – sol, blåsigt (men mindre än gårdagens kuling) och kyligt. Gör oss inget, idag ska vi ta igen oss inomhus och hemma. I soffa respektive fåtölj, med skrivande och läsande. Vi har ätit frukost och nu fikar jag, Nina hoppar över kaffet. Klockan är kvart över nio.

Börsen går ner lite igen, men är ändå bättre än tidigare. När jag kommer in på Avanza, det verkar som om de har problem nu när klockan är ett. Eller så är det vi som har problem, men annat internet fungerar för oss båda. Så småningom fungerade allt igen, förmodligen Avanzas bekymmer tidigare…

Rejäl vind därute, havet lever och rör sig. Jag fryser. Om jag återkommer hit den här tiden igen ska jag ha en varm skjorta och ännu en tröja med mig, plus ulltofflorna. Flipflopsen gör tårna alltför bara och frusna. Gör lista.

Lyssnar på Nina Simone Mr Bojangles – från spellista tacksamt lånad av en vän. Fantastiskt att kunna hitta bra musik via andra musikklokare människor. Nina sysslar med att boka tågbiljetter och boende för sin fortsatta resa i början av nästa vecka. Till dess lagar vi mat, äter och dricker gott, kör kanske en tvättmaskin i morgon, torkar lite golv. Tar en promenad precis så lång som våra respektive knän och ben tillåter.

En vindsurfare därute på havet får mig inte att längta ut ett enda dugg. Men jag har respekt för den som vill och kan ta sig fram på en sådan där liten sak med ett segel. Har försökt en gång på västkusten, för många år sedan – det enda jag minns är att jag blev väldigt blöt, eftersom jag när jag kom upp på brädan genast åkte ner i sjön igen. Upp och ner. Många gånger. Nu Leonard Cohen Avalanche. Passar mig, skriver trots att jag parallellt lyssnar till orden – ibland fungerar det, ibland inte. Kan handla om att jag just inte har något viktigt att skriva just nu. Eller har, det har jag visst, men jag gör det inte.

Nu Elisabeth Hermodsson, härligt att inse att flera än jag älskar den poeten och hennes sånger. Också när musikarrangemanget överraskar mig med väldigt högt ljud – oväntat och nästa plågsamt som kontrast till hennes röst. Visa till Fårö med Arne Domnérus och andra. Rolig blandning på musiken.

Har inte lärt mig hur jag gör/importerar spellistor till Spotify. Jag krånglar till det och tappar bort det jag vill ha kvar.

Nu, sen eftermiddag, har vi ätit anklever (inte mousse) med sallad och gott bröd, Monbazziac till, snäppet bättre än förra märket. Inte lika sött som Sauternes, mycket smak. Diskat dessutom. Vi går ut en vända på balkongen, men går snabbt in igen. Det blåser fortfarande kraftigt och är ”svalt”.

Det här var igår. Idag sol och vind, ungefär som hittills den här veckan. Det är vinter här också. Vi har det bra, klär på oss och går ut om en stund. När håret torkat hyfsat. Och vi gick i solen, längs stranden och så småningom till Casino och handlade lite. Någonstans i blåsten och med parkans huva på huvudet tappade jag den ena hörapparaten. Det är andra gången något sådant sker. Nu får jag klara mig resten av tiden här med enbart en apparat – och inte tappa även den…

Shit happens.

Vi har ätit lite lunch och suttit på balkongen i lä för blåsten, tittat på windsurfare som kämpat med vind och vågor. Kört en tvättmaskin och hängt tvätten, förankrad med klädnypor. Till middag idag blir det potatismos och ugnstekt ”rostbiff” (i brist på bättre förståelse förstyckningsdelar och ord på franska). Vi bryner köttet först och sätter sedan in det i ugnen, hur länge har jag ingen aning om just nu, får ta ut och skära lite för att veta.

5 690 steg idag. Känner att kroppen blir tåligare och starkare – eller så är det en trevlig inbillning.

Villa Pauline vid Jardin Pauline i Juan les Pins

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s