Tisdag kväll

Måndag kväll, 27 februari 2023. En tung dag, Maranne´s död för ett par veckor sedan har varit med mig hela dagen. Döden får människor att ta kontakt med varandra, det är lite sorgligt. Men det är också fint att läsa hur människor från hela världen minns Maranne och hennes roll i The Human Element network. Hon är saknad.

För att göra något vettigt torkade jag golvet här i lägenheten, marmorgolv, reste mig slarvigt och halkade. Ett av två småbord (hopfällbara Ikea, bra) hamnade mellan mig och golvet. Jag höll, det gjorde inte bordet. Nu är frågan om jag kan få ihop det igen, min vän och hyresvärd är informerad och säger ”jag kommer definitivt inte att försöka skruva ihop det”…

Havet är upproriskt idag, stark vind hela dagen. Jag har inte varit utomhus.

Ovanstående var igår. Idag är en annan dag, lika blåsig, några regnskurar – men jag tog mig ut. 4 000 steg är jag nöjd med. Återstår att se om jag ska försöka skruva ihop bordet, eller inte. Har handlat jordärtsskockor och tänker göra god soppa någon dag. Det blir sushi till middag idag, överbliven tunn pasta med goda chaminjoner och tomatsås med vitlök därefter. Och sedan kanske soppan. Mycket i mitt liv kretsar kring mat och dryck, idag köpte jag en flaska fransk cider för att smaka, brut.

Kraftiga vågor på havet idag, men tvåmastaren/fiskefartyget (?) tycks ligga väl förankrat en bit ut. Långa, tunga vågor går högt upp på stranden, men utrymmet räcker ändå för väl påpälsade hundägare, deras jyckar kutar glatt lite närmare staketet bara.

Svarar på mejl från Joe i USA, båda är vi lika glada över att ha fått kontakt igen, efter några års uppehåll. Försöker ladda ner en hyfsad bild på mig idag, men den ligger i Onedrive som win nånting, och jag är inte människa att flytta den till mejlet. Det fick bli en annan…

Microsoft talar också om att jag har för mycket sparat där. Försöker sålla bort, så att det ska minska. Prenumererar på utrymme, men hade glömt att kortet gått ut… rättat till.

F-n vad golvet är kallt, har dubbla sockor på fötterna. Nästa gång, ulltofflor med, eller raggsockor. Något lär jag mig varje gång. Och gör en ny lista för ”nästa resa” – oavsett vart den går. Vissa nödvändigheter har jag lyckats få med mig, andra har jag missat. Mosters ”gröna grunka” för burköppning bär jag med mig vart jag går, liksom vakuumkorken för bubbel. Och några påsklämmor.

God sushi från Carrefour till middag, fransk cider (torr) dryck därtill. Hmm. Spar cidern tills maten är uppäten, inte så imponerad. Det finns säkert godare, jag vet ju ingenting om fransk cider, heller. Vinet jag sökte var slut, men det fanns en annan av samma familj, provar det till jordärtsskockorna så småningom.

Talar med Karin som kommer på fredag, meddelar franska konstigheter som att bussen fortfarande (från flygplatsen i Nice) heter 250, men återfinns på hållplats för buss 82 på terminal 2 i Nice. Och att hon ska gå av på Square Dulys, eftersom Pont du Lys försvunnit just nu, trottoar- och gatuarbete där den fanns… Jag har lovat att möta.

I morgon blir det Terrin au canard, med Monbazziac till. Och förstås färsk baguette traditionale. Från bagaren.

Är lite ledsen att slaktaren inte öppnat för säsongen ännu, minns det stället som bra – men det är tjugo år sedan. I mars tycks flera matbutiker och annat öppna igen, efter vinterstängningen. Kanske han också .

Är det någon som tycker att jag är matfixerad? Jag är det, läs-, skriv- och mat-. Och dryck-.

Could be this sea right now, but is not
Photo by Mostafa.ft shots on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s