Torsdagsord

Solig torsdagsmorgon, 11 grader när klockan är tio på förmiddagen. Igår var en innesittardag, med många tankar och minnen. Glada och andra. Idag lockar vädret mig ut om någon timme. Måste åtminstone klä på mig först, har just avslutat frukosten.

Det jag saknat här, jämfört med samma tid i fjol på Teneriffa, är att jag inte kunnat sitta ute och skriva. Det har varit för kallt, för mycket folk, inte lika många bänkar i lugn och ro. Eller så är det bara jag… Gick ungefär 3 500 steg idag.

Och jag har varit ute och suttit i solen på balkongen, lättklädd. Så skönt. Middagen idag blir densamma som igår, sallad och terrin au canard. Nu ska jag ut en vända igen på balkongen.

Jag skrev ett antal ord, och slarvade bort dem. Någon tangent jag råkar komma åt, och det fungerar inte att ”ångra”. Inget viktigt förstås, bara lite om tidig middag som var god idag också, om att Karin från Danmark och jag får handla helgens middagsmat tillsammans i morgon. Kanske här i Juan les Pins eller i Antibes.

Om vi inte ids handla kan vi göra en risotto, Avorio-ris med champinjoner, vitlök, purjo, röd och grön pimento, dito paprika om vi vill, vitt vin. Har bara fisk- och kycklingbuljong i skåpet…

Nu inomhus igen, fortfarande sol därute, men jag har fått tillräckligt idag. Läser vidare i The Shadow of the Wind av Carlos Ruiz Safón. En fascinerande bok, som räcker ett tag. Från bokhyllan här, tror jag börjat läsa den för länge sedan, men då stämde det inte. Nu gör det det.

Försöker kolla om Famille Bougrier´s Sauvignon Blanc finns på Systembolaget, men kommer inte in på sidan därhemma. Gillar verkligen det vinet, både det enklare Sauvignon Blanc och det som har ”Touraine” som tillägg – vad det nu betyder. Förmodligen distrikt i Frankrike. Passar mig, som inte är förtjust i chardonnay.

Här finns så mycket viner av alla slag att jag blir helt förvirrad. Rödvin törs jag inte ge mig på, kan ingenting om vad som är bra och bättre. Pris ger inte alltid rätt fingervisning. Och jag har inte lust att lägga för mycket pengar på vin som kanske är väldigt bra, men som mina okunniga smaklökar inte begriper sig på.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s