Glad jag är här…

Intressant bussfärd hem från Antibes idag, torsdag – bussen körde visserligen till Juan les Pins, men ”bakvägen”. Och inte längre än att den kom i riktning Antibes igen. Antagligen någon sorts strejk även detta. En del passagerare lämnade bussen i Antibes, andra (som jag) fick byta buss i (för mig) okänd del av Antibes les Pins. Svårt att förstå franska som ropas högre ju flera som inte begriper vad som sägs.

Tror dessutom att sophämtarna kanske strejkar idag, berg av sopor överallt. Nåja, jag kom hem, och hann fika i solen på balkongen innan diset tog över. Tror lite mindre vind ändå idag, jämfört med de närmast föregående dagarna. 20 grader på eftermiddagen. Glad jag är här.

Middag idag blir resten av soppan från igår.

Hittade Annie Ernaux´ La vie extérieure, i bokhyllan. Den ska jag försöka läsa innan jag åker hem. Lär mig att jupe betyder kjol. Kommer nog behöva slå upp många vardagliga ord. Det var inte direkt dem jag lärde mig för länge sedan. Den här boken verkar vara korta dagsanteckningar, ungefär som en blogg…

I morgon dags att städa igen, och torka golven noggrant och utan att lämna några vattenpölar efter mig. Vill verkligen inte halka igen.

Köpte jordgubbar, skar dem i skivor och tänkte strö på lite socker. Tills jag insåg att jag inte har något socker. Tror min värd får bistå med några droppar portvin, eller så blir det en skvätt Monbazziac, lite aningen söt Sauvignon som jag vet passar till anklever (vad nu det har med jordgubbar att göra). Det har jag en hel flaska i kylen. Och lär inte dricka upp. Men det blev några droppar Calvados i stället, den oöppnade flaskan får stå kvar.

Fredag – golvtorkardag, försiktigt. En härligt solig och varm dag, och blåsig. Kraftig vind hela dagen, som jag mest har tillbringat på balkongen, i lä. Windsurfarna stretar på, beundrar deras både arm- och benmuskler.

Själv har jag just förberett middagen. Pasta, med gambas, röd pimento (en liten en), paprika, vitlök och shalottenlök, champinjoner som stekts lätt innan allt småningom blandas. Riven ”parmesan” till. Doftar redan gott.

Har kollat min biljett hem, och inser att jag åker på lördagen den 25 mars. Hoppas det inte strejkas då… Och att någon kan möta och hämta på Arlanda, terminal 5, 13.35.

Ljumma vindar här, fortfarande starka. Kontrast till de bilder syrran skickade från Uppsala…

Läser Ernaux´ La vie extérieure. Känns faktiskt lättläst, även med mina föråldrade franskakunskaper. Och det är lätt att googla det jag inte förstår, även om jag säkert misstar mig på min förståelse ibland, utan att googla.

Hemmavarande syrran tyckte det var synd om oss (jag och andra syrran) som inte fick uppleva all snö som tydligen fortsatt att komma ner, åtminstone i Uppsala. Jag tycker inte detsamma. Hoppas innerligt att snön fått nog tills jag kommer hem om två veckor. Har inget behov av att uppleva vinter. Glad jag är där jag är.

Uppsala 10 mars 2023, photo syrran

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Glad jag är här…

 1. Inte kikat in här på ett tag, men oj, så roligt att läsa att du är i Frankrike! Ha det riktigt fint, kram!

  Gilla

 2. Fredrik i EU skriver:

  Om jag ska läsa en Annie Ernaux, vilken ska jag välja?

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag har hittills bara närmat mig denna, La Vie extérieure, och hennes språk får mig att tro att jag förstår franska bättre än jag nog gör, korta stycken, enkelt språk – jag slår ibland upp ett ord, men annars förstår jag via sammanhanget

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s