Un moment de tendresse

Lördag 11 mars 2023 – sol och vind, varma vindar. 22 grader mitt på dagen. För varmt på balkongen.

Har gått 8 700 steg idag, var lat igår. Gick då enbart inomhus och utan att bära runt på telefonen. Är nöjd. Syrran hemma i Uppsala har ”sofiat” tre gånger i veckan, ska nog försöka mig på det också när jag är hemma igen. Behöver både bättre kondition och större rörlighet. (Och mindre mage, men där hjälper nog varken promenader eller jympa.)

Passar på att njuta av det vackra och varma vädret, verkar bli svalare nästa vecka. Jag går in en vända när balkongen blir för varm, och ut igen efter en stund. Nu sätter jag mig i skuggan med datorn i knät och letar efter pekaren en stund. Ser hyfsat vad jag gör.

Tror windsurfarna har jobbat färdigt för idag, den senaste tog sig simmande in till stranden med bräda och segel efter sig. Han såg trött ut när han kom upp ur vattnet.

På en av smågatorna i Antibes, sen lördagseftermiddag. Ett par står vid en port, jag får för mig att kvinnan är ledsen. Mannen ställer sig så att han skymmer henne för oss som passerar, och bara håller om henne. Un moment de tendresse, ett ögonblick av sådan ömhet att jag är tacksam för att ha fått det minnet med mig.

Klockan är strax efter fem när jag sätter på ugnen för att grädda en djupfryst pizza, den första här. Sallad till. Människor på stranden och i havet, en windsurfare ger sig ut igen. Tror jag ska äta ute idag, även om det blir i skuggan. Vinden är fortfarande varm. Åt ute, pizza behöver jag inte äta igen, varken här eller hemma. I morgon blir det nog ett besök på restaurangen runt hörnet, Terre et Mer, god mat, ostron bland annat, och bra service.

I blåsväder, Antibes 11 mars 2023

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Un moment de tendresse

  1. Fredrik i EU skriver:

    Du ser riktigt fransysk ut Margareta, je l’adore! Ta med dig lite av det hem, vi behöver det. Sagt det förr, men oj vad dina små berättelser är mumma för min själ! Ändå gillar inte ostron, eller snarare,” cela m’est égal…” och överlåter dem till er som älskar dem!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s