I Antibes med Sofia

Måndag 13 mars 2023 – kvart över sex i eftermiddag landar Sofia i Nice. Sedan tar det en dryg halvtimme hit till Juan les Pins, jag möter henne vid stationen eller busshållplatsen. Installerar appen 180.se för att om möjligt stoppa alla säljsamtal och liknande. Lunch yoghurt och frukt, en liten tarte au citron till kaffet därefter.

Har pratat med en kvinnlig granne, 2 trappor, i hissen idag. Hon menade att jag pratade bra franska – när jag förstod vad hon sade och kunde svara kortfattat. ”Il fait beau aujourd´hui – Oui, très beau.” Franska kvinnor är vänliga.

Bodde jag för gott här måste jag ju lära mig prata lite mera än så, men hittills har mina begränsade kunskaper räckt. Och min beundran för Bodil Malmsten som for till Finistère och lärde sig prata franska växer sig ännu lite större än den redan är.

Försöker lösa DNs sudoku, men lyckas inte med de två svåraste idag. Wordle på två försök. Ordlig inte alls.

Sofias avresa från Sverige var (minst) en halvtimme försenad. Det innebär att hon är här tidigast vid 8-tiden. Undrar om hon vill ha middag… Har Terre et Mer öppet i kväll? Hemsidan säger 19-22. Kanske går vi dit.

Det mulnar, och vädertjänsten har varnat för regn till kvällen. Börjar se ut som om de får rätt. 15 grader varmt.

Bankoro i USA drabbar också Sverige via t ex Alectas förluster. Knepiga tider på många sätt. Tur jag inte har några miljoner att förlora. Just nu skriver jag enbart för att låta tiden gå tills jag kan gå och möta Sofia. Kvart över sju har hon precis landat, och ska hämta sin väska och leta på bussen hit. Det är svart utanför fönstren så här dags. Nu, när klockan är drygt halv 9 är Sofia på bussen och här om ca 20 minuter. Jag går ut om en liten stund.

Vi hittade varandra, även om busschauffören släppte av henne lite för tidigt. Väl hemma pratade vi tills klockan plötsligt var halv tolv. Vi somnade ovaggade.

Tisdagen stark vind, men ändå skönt. Vi tog bussen till Antibes, gick till Le Marché, åt lunch Chez Victoire, gott och trevlig betjäning. Gick lite till och hittade så bussen hem. Nu när klockan är kvart över fyra sitter Sofia på balkongen och jag vilar benen inomhus i fåtöljen. 

7 800 steg idag och 5 400 igår, räcker för min del. En fin dag på många sätt, härligt att Sofia är här!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s