Ännu en vacker och solig dag…

Tisdag 14 mars 2023. Det blev inget färdigt bokmanus i år heller. Jag har enbart bloggat lite halvdant, löst sudoku och wordle, läst en massa som jag redan glömt och några böcker som stannar kvar – Löpa varg och La vie extérieur är två exempel på det senare.

Just nu är sondottern min här och stannar hela veckan. Och därefter har jag bara en vecka kvar innan det är dags att åka hem igen. Hoppas våren börjat komma till dess.

Jag är tacksam för den här möjligheten att uppleva Rivieran vintertid. Har redan börjat fundera på vart jag ska ta vägen nästa vinter…

Onsdagen har Sofia och jag använt till lite inköp i Carrefour via gratisbussen Ligne A, och därefter suttit på balkongen och mått bra. Sol och lätt vind, fortfarande när klockan är kvart över fem. Sofia är kvar därute, med en tröja på, jag sitter inne och stökar med sudoku etcetera.

Vad det blir för middag har jag inte funderat på än, kanske pasta med gambas – har tagit fram ur frysen ifall att.

Och det var bra, det blev tunn pasta med gambas och shalottenlök, vitlök, grön paprika, röd pimento, champinjoner och tomatsås ”provencale”, riven ”parmesan” till. Nu är vi mätta och belåtna, Sofia har diskat och jag sitter och försöker att inte somna av mättnad. Klockan är bara halv 9, än är det inte dags för sängen.

Vi har trevligt ihop, kan både babbla mycket och länge, och vara tysta tillsammans. Än har ingen av oss morrat åt den andra (eller sig själv). Härligt, roligt. Jag pysslar med mitt och Sofia med sitt, när vi inte gör något tillsammans. I morgon är en ny dag. Då blir det nog stranden och havet, åtminstone för fötternas del (om vädret tillåter).

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s