Söndag kväll och måndag

Det är söndagskväll, ett lätt regn har fallit och jag har flyttat torkställningen lite längre in på balkongen. Middagen bestod av rester från häromdagen, lammkotletter med tillbehör. Bubbel till, Sofia var inte så intresserad av det, så jag dricker det ensam. Har vakuumkork. En stillsam eftermiddag. Nu är klockan snart halv sju.

Sofia har precis landat på Arlanda, ”hörs lite senare”.

Jag märker hur jag så smått börjat min egen hemresa, plockar sådant som jag inte kommer att använda under veckan (tror jag) och lägger det vid resväskan. Planerar hur och vad som ska tvättas innan jag far, och vad som kan få följa med hem otvättat. Min vän hyresvärden har en kvinna som tvättar och städar när han varit här, hon tar hand om mina lakan också, och slutstädningen. Jag lägger betalningen till Mme Cornago på bänken, bredvid kassen med tvätt.

Det nödtorftigt hopmonterade lilla fällbordet kan jag inte göra mera åt (efter att ha demolerat det och satt ihop, ett par gånger), det håller ihop och det står där. Och jag har sett till att överkastet på soffan är rent. Jag tänker tömma kylen på sådant som inte räcker länge. Förstås slänga alla sopor. Etcetera. Åker inte förrän lördag morgon, men är redan mentalt på väg hem. Jag också.

Vaknar tidigt på måndagen, gratulerar Lena på Cypern till hennes 80-årsdag, via Facebook, kommer inte in på Telias e-post… tydligen har de problem fortfarande. Får meddelande om att koden är felaktig, det är den inte. Mejlar och får väl svar så småningom, vägrar sätta mig i telefonkö.

Halv 9 är frukosten avklarad, det är lite disigt utanför fönstren, ska strax kolla om tvätten från igår är torr.

Har just inget planerat för dagen, ska kolla om hållplatsen vid Regence anger att buss 82 till flygplatsen stannar där. Om, så ska jag ta den kvart i sju på lördag morgon. Planet går strax efter 10. Har just konstaterat (efter titt i kyl och frys) att jag inte behöver handla någonting den här veckan, nu gäller att äta upp det som finns. Ungefär som hemma före avresan hit.

Solen tar sig fram genom diset. Jag sätter mig på balkongen med en kopp kaffe. Kör ännu en maskin med lakan, går bort till Regence, och ja, det ser ut som om buss 82 kan plocka upp mig där. Annan tid dock på hållplatsens information, än på nätet…

Väl hemma igen blir det balkongen i sol som nu tagit sig fram ordentligt, även om ”vädret” säger halvklart. Så skönt. Pasta och god röra till middag, från frysen. Diverse frukt till lunch. Det stora blomstret på balkongen som hade två vackra blommor när jag kom, visar nu fyra knoppar. De hinner kanske inte slå ut innan jag försvinner, men de gläder mig redan.

Halv fem, jag har ätit min middag och en god clementin därefter. Kommer att sakna clementiner som smakar som de ska. Och annat fräscht av frukt och grönsaker, kött som är mört när det garanteras, fisk som är färsk, manuella kött- och fiskdiskar, de senare med män i stövlar som filéar och säljer fisken. Och ostron. Ostron. Det får bli en vända med bussen till Antibes och Le Marché, och ostronbaren där. Visserligen med ett glas Chardonnay som ingår i priset, men även det går ner i sällskap med ostronen. Kanske kan jag få ett glas Sauvignon Blanc au lieu de le Chardonnay. Om det bara finns något ledigt bord, där brukar fort bli fullt.

Jag ska inte låta mig förledas att handla något med mig ”hem”, behöver inte fylla på, snarare tvärtom. Men det kan vara fint att strosa runt lite i Antibes, en gång till. För 20 år sedan var Ulf och jag här, nu är jag här ensam – och det är annorlunda, förstås. Saknar honom.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s