Årets första tulpanköp

Måndag 27 mars 2023 – snöar oavbrutet. Mitt knä gör ont men jag har satt på ett knäskydd som lindrar lite. Försöker avboka tiden hos audiologen i morgon bitti, dels för att jag inte tror att jag kan köra med ont knä, dels för all snö. Gul varning innebär att det kan bli knepigt. (Att jag inte har något körkort spelar också in. Har mejlat Örjan om posten.) Ny tid Audika 17 april kl 9.30. Jag är väldigt nöjd med att jag bokade av tiden, när jag tittar ut genom fönstret. Det formligen vräker ner snö. Jag tänker inte förflytta mig förrän möjligen på fredag, men har sagt till Anders att det kanske är bättre om de kommer på lördag morgon/förmiddag, så att jag slipper köra i mörker och halka…

Kört en tvättmaskin, betalt in moms och deklarerat. Känner mig nöjd med det dagsverket, har också avslutat Spotify premium. Lyssnar inte tillräckligt ofta.

Middag blir något jag hittat i frysen, med egyptisk ”färskpotatis” till, och vinbärsgelé. Törs inte gissa vad köttet är, pulled pork kanske . Lite lapskojs över det hela. I morgon fisksoppa.

Såvitt jag begriper har det fortsatt snöa hela natten, och gör så än när klockan är halv 10 på tisdagen. Liite sol, kraftig vind. Har borstat rent trappen, att skotta en gång till grindhålet blir en senare fråga.

Hårdkokar ägg, mosar med schalottenlök och Kalles kaviar och brer på mjukt tunnbröd. Te. Lunch. Hänger tvätt, inne. Eldar i spisen som ryker in, men bättrar sig. Brandvarnaren visade att den fungerar.

Tji fick jag, som trodde jag skulle kunna rymma från snön. Den bara väntade tills jag var hemma igen. Försöker googla fram varifrån uttrycket ”tji” kommer, men hittar inget ursprung.

Läser fantasy av Raymond E Feist, Prince of the Blood. Stod i min bokhylla, där finns några olästa. Vill inte köra bil just nu, till biblioteket till exempel. Mitt knä gör fortfarande ont, även om jag kan gå. Och det snöar.

Klarar wordle på fyra försök, inget av sudoku idag. Diskar i stället.

Halv fyra på eftermiddagen lyser solen lite försiktigt, det blåser fortfarande, men snöar inte (just nu). Jag har skottat mig ut till vägen och kan också få ut bilen om det behövs. Någon dag snart måste jag åka in till Norrtälje och hitta någon som kan fotografera mig för nytt körkort. Behöver nog klippa håret dessförinnan.

Promenaden till brevlådan för att hämta min post fick mig nästan på fall. Is under snön. Det gick bra tack vare att jag redan gick så försiktigt på grund av mitt knä. ”Inget ont som inte har något gott med sig”, eller hur det nu var.

Mera snö, nu, klockan är fyra. Letar körkortsfotograf och tror mig ha hittat en jag hittar till.

Natten mot onsdag var kall, minus 13 grader vid 7-tiden. Nu under dagen ett par plusgrader och inte mera snö. Sol i förmiddags, nu disigt.

Har ställt ut soptunnorna ifall att. Trappen är sopad, bilen översnöad. Den får vara det tills det är dags att använda den.

Tvättat ännu en maskin, som nu hänger för att torka. Och bäddat gästsängarna, eftersom sonen och hans vän kommer hit till helgen. Dammsuger kök och hall. Resten får vänta till en annan dag. Sålde en bokbörsen-bok igår. Bra, lite inflöde behövs.

Torsdag, kall natt, solig dag. Det tog en bra stund att få bilen fri från snö…

Jag har fotat mig för körkortet och skickat in, klippt håret, varit på systemet, och Lidl och Ica och biblioteket, köpt tulpaner och postpåsar och skickat bok. Nu är jag slut som artist, sitter vid köksbordet och pustar. I morgon ska Anders och jag äta en festmåltid, och dricka bubbel till.

Mitt knä fungerar att köra med, även om det är jobbigt att gå om jag samtidigt bär en tung kasse. Får ta det försiktigt ett tag till.

Inte mina men lika vackra
Photo by Abby Kihano on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s