Diverse

17 april 2023 – idag har jag äntligen fått min andra hörapparat. Fått och fått, den kostade 600 kronor och besöket 150. Regionen bidrog med större del. Undersökningen visade att hörseln försämrats, både höga och låga toner fungerar dåligt, i mitten något bättre. Apparaterna samstämdes, och jag hörde ”förskräckligt bra” – det får vara så ett tag, jag vänjer mig nog. Kan dämpa.

 Inne på biblioteket ställde jag några böcker i omloppshyllan, och hittade Ulf Lundells Vardagar 3 och Marie-Louise DeGeers Utan hänsyn. Orkar förmodligen inte läsa någon av dem, men nu är de inlagda på Bokbörsen.

Handlade, Ica hade skylt om att Prosciutto Crudo kostade 30 kr i stället för drygt 56. Det syntes inte när jag skannade. Koll med hjälpsam ung kvinna gjorde klart att skylten inte gällde i den här butiken, någon annan har skinkan till det nersatta priset. Men hon skrev raskt en lapp åt mig som jag fick visa i kassan, med det felaktigt angivna priset. Service.

I morgon är det dags för fysioterapeutisk besiktning av mitt knä. Märker när jag bara går som idag att det inte är bra.

Har suttit på altanen en stund i solen och läst, ansiktet insmort med solskydd 50, inhandlat idag.

18 april fick mitt knä en ordentlig genomgång på Norrtälje vårdcentral. Det böjdes hit och dit och jag kände mig väldigt väl omhändertagen. Någonting har hänt, inget vare sig korsband eller ledband är av, men kanske uttöjt. Lätt svullnad, men jag bör träna enligt program som jag (kanske) får via mejl (än har det inte kommit, det skickades medan jag satt där). Korta promenader, det kommer att ta tid.

Känns bra att ha fått proffsig undersökning, får väl fortsätta som hittills, gå försiktigt och belasta lagom. Inga promenader på 14 000 steg alltså. Men ner till sjön och tillbaka bör fungera. Och vill jag så kan jag ta kontakt med sjukgymnast, remiss behövs inte.

Däremot krävs läkarbesök för att få Canoderm utskrivet, så nu har jag ”beställt tid” hos vårdcentralen för det, och för starrkontroll och för titt på ”födelsemärken/solskador” – får se hur det går. Försökte boka tid hos sköterska för recept på Canoderm – inga tider tillgängliga vare sig i april eller maj. Jag kollade inte juni.

Tog en promenad ner till sjön, inga fåglar, inga snokar i solen. Blåsigt, och skönt. Nu lagom trött i knät.

På onsdagen lyckades jag få kontakt med Rehab, och meddelande till ”min” fysioterapeut om uteblivet träningsschema. Kontakten fungerade, och jag fick mitt mejl en stund senare. Har gjort övningarna en vända, tror jag väntar med nästa omgång till i morgon. Knät bråkade med mig i natt, gillade kanske inte alla vridningar och vändningar hos fysioterapeuten igår.

Har också fått besked att jag står på väntelista till läkare och ”kommer att bli kallad”.

Tvättat några fönster idag, de jag inte behöver klättra för att komma åt. Övriga får vara som de är.

Thaisoppa med gambas till middag, Falu rutbröd därtill.

Fick nyss återkoppling på ansökan till Hotell Romantik, del 2 – 1 600 ansökningar, jag kommer inte med. Lite kul att ändå våga skicka in ansökan, och fundera över hur mina (och deras i min omgivning som fått veta) tankar gått inför att exponera min längtan så.  Nu behöver ingen oroa sig. Intressant detalj i sammanhanget – drog för första gången på länge ett Tarot-kort i förmiddags – Eremiten…

Varken mina naglar eller händer…
Photo by Anete Lusina on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s