Ruggig

Fredag 28 april 2023 – mulet och lätt regn, en aning sol emellanåt. Kallt, både ute och inne. Eldar i vedspisen. Hoppas jag…

Har vikt och lagt undan tvätten från igår. Torkat köksfönster på insidan, med morfars (?) käpp som hållare för fönsterskrapan, når inte över bänken annars. Planerade att plantera om pelargoner och -skott, men vill helst göra det ute på altanen. Och där är för kyligt just nu. De får vänta.

Kom idag fram till tandläkaren och fick en tid den 16 maj, igår hade de problem med telefonerna. Alla samtal kopplades bort direkt.

Kör knä-träningsprogrammet, som känns i båda benen. Märker just inte någon stor förbättring, men hoppas att det ändå gör verkan. Mitt knä är inte sämre i alla fall. Några långa promenader blir det inte än. Det räcker med att gå bort till brevlådan.

Har nu förstärkt skagenröran med stora frysta räkor, lösvikt på Ica. De räkorna är bättre än de färska, som numera oftast är väldigt små. Lade till lite philadelphia-ost, crème fraiche, Hellman´s majonnäs, en aning dijonsenap och sambal oelek, hade tyvärr ingen färsk dill. Blir bra till den bakade potatisen så småningom.

Molnen tätnar. Pratat med sonen som är hemma och sköter om sin förkylning. Den andre fiskar i Norge, och jag hoppas han/de har god fisketur.

Hittade Paulo Coelhos bok Otrohet på omloppshyllan på biblioteket. Börjar läsa, även om jag tycker att titeln kunde varit Otro kort och gott. Och jag inser att jag inte kan vara otrogen längre, har ingen att vara vare sig trogen eller otrogen mot/med/till. Vad heter det?

Kan inte bestämma mig för om jag vill fortsätta läsa boken. Den får samsas på köksbordet med Edna O´Brien´s House of Splendid Isolation. Vill jag läsa annat får jag lita till bokhyllorna omkring mig, eller Storytel. Var kan jag hitta en underhållande, tillräckligt välskriven, men ändå ”skitbok”? Är inte på litterärt humör.

Pratar med Karin i Danmark, kanske kommer hon hit några dagar i mitten av maj. Då är nog kanske badstegen ilagd vid badhuset så att vi kan bada. I kommer vi utan badstege, men inte upp.

Får meddelande från vän på besök hos syster i San José, kanske kan vi fira hennes och min andra väns gemensamma marsfödelsedag runt slutet av maj. Då är hon i Stockholms-trakten. En annan vän är medtagen efter operation för en dryg vecka sedan. Tänker på honom och hoppas han får må bättre snart.

Vaknar till en lördagsmorgon med sol. Natten var kall, minus 2, nu plus 6 när klockan är halv nio. Drömmer röriga drömmar som jag tacksamt glömmer när jag kliver ur sängen.

En tulpan släpper sina blomblad när jag byter vatten, de gula nejlikorna håller ihop resten av blomstren. Buketten är fortfarande vacker, efter en dryg vecka.

Eldar i vedspisen. Lätt regn emellanåt. Tränar mina knän, och går försiktigt. Inget utejobb idag heller. Wordle på fjärde försöket, sudoku inte alls. En lång lördag. Middag: melerad ryggbiff (Lidl), grön sparris och en färdig potatisgratäng i portionsformat. Tomater. Men inte än.

Känner mig frusen, och klär på mig ett lager till. Har lätt ont i kroppen, och kan inte bestämma mig för om det är träningsvärk efter knäövningarna, eller annat. Det lär visa sig.

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s