Saknad – och annat

2 maj 2023 – aprilväder. En regnskur, sol och så en skvätt regn igen. Blåst därtill. Inget uteväder.

Känner mig vissen, har obestämt ont i kroppen, kanske är det mitt knä som gör mig ömtålig. Otålig. Det blir inte mycket uträttat idag, har lämnat en Bokbörsen-bok, köpt mera blomjord och varit till sopstationen med lite böcker och tavlor. Det finns mera att ta av. Är fortsatt glad åt tavlorna Nina hjälpte mig att få upp, som tavlor ska hängas. Och det blev några över, som jag utan saknad kan skiljas från.

Läser Carin Hjulströms bok Lust och längtan, och plötsligt säger någon ”komsi, komsi” till någon annan. Hur kommer det sig att ett sådant uttryck alls används till människor, kan inte tänka mig att säga det ens till ett husdjur. Urfånigt. Verkar vara ganska vanligt. Alltid kan jag reta mig på något.

Mitt språk är ”daterat”, det är lätt att förstå att jag är gammal, även om man inte vet. Antagligen inte enbart därför att jag fortfarande kommaterar. Och säkert inte begriper en hel del av nutida ungdomars språk.

Dricker en mugg te, för att undvika att dricka något annat.

Köpte apelsiner på Ica, när jag tog dem ur plastnätet kändes flera misstänkt hårda. Frysta? Tror att Ica märker kundernas ändrade köpvanor, och försöker med sämre kvalitet till fortsatt tämligen högt pris – eller lägger ”citrusfrukter” som kostar nära 40 kr/kg väldigt nära apelsinerna för 28 kr. Inga mellanväggar. Lätt att ta fel, alla kollar inte vad som scannas in. Jag gör det numera.

Handlar på Ica så gott som enbart när det är pensionärsrabatt, tisdag och onsdag minus 5%. Är misstrogen. Har gynnat Lidl, men de är nog inte mycket bättre (annat än med Svea kötts entrecôte), Coop har jag inte kollat på sistone. Noterade idag hur de flesta tittade på priser och ibland avstod från köp. En bit laxpudding kostade idag drygt 100 kronor på Ica, och den var inte större än att jag kunnat äta den till middag… Fiskdisken verkade klent besökt. Vad händer med allt svinn? Hoppas personalen får handla billigare.

Rubriker i pressen beskriver hur handlarna tjänar stora pengar på krisen, som drabbar barnfamiljer och ensamförsörjare hårt. Det verkar gälla även de kedjor som sänkt sina priser/och därmed sina marginaler. ”Inte så här låga marginaler sedan finanskrisen”, suckar några. Svårt att tycka synd om dem.

3 maj 2023 – du fyller 90 år. Vilken fest det skulle blivit, om du fortfarande levt… Jag firar dig och ditt liv idag, som de flesta andra dagar. Gläds åt dina spår i mitt hem. Saknar dig. Och ”hemgjorda” sniglar…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s