Inte regn, men hagel

3 maj 2023. Sol och moln, kallt. Har kört träningsprogrammet för mitt knä. Är seg och långsam idag. Vaknade halv sex, låg kvar till halv sju. Nu är klockan 12, jag gör kaffe som jag glömmer bort.

Ett tag i morse trodde jag att jag skulle köra en tvättmaskin, men molnen hopar sig och det ska visst regna på eftermiddagen. Tvätten får vänta.

Kollat airnb-boenden både på Teneriffa och i Portugal (Nazaré) – dyrt om man som jag vill stanna i tre månader (januari-mars) och samtidigt ska betala hyran hemma. Vill ha hyfsat varmt, vilket inte är alldeles lätt den perioden. Teneriffa var bra, men vill inte bo så långt ut på landsbygden som förra gången. Och jag vill stanna i Europa. Mycket sägs vara bokat redan. Har aldrig varit på Mallorca, och är inte säker på att jag vill dit heller. Korsika verkar vara både stängt, kallt och regnigt. Kroatien är sommarsemester. Grekland, Italien, Sicilien?

Messar Helen som är fena på att hitta bra boenden vintertid. Tvättar bort måsbajs från bilen och tar in baksätets två mattor för tvätt. Har lovat mig själv att dammsuga bilen innan jag lägger tillbaka alla rena mattor. Krångligt att få el via förlängning genom öppet köksfönster, inget jag vill idag, för kallt.

Så less på att vädret inte blir varmare, samtidigt som jag ju minns att det ibland varit så här, också förr. Golven i mitt kök kräver fortfarande ulltofflor, de som jag borde haft med mig i Frankrike och på Teneriffa (de golven var ännu kallare än mina härhemma. Gjorda för varmare somrar).

Gallrar i Ninas gula nejlikor, några vissnar, men de flesta står sig ännu. Och knopparna vi satte i svärmors gröna lilla glasvas i köksfönstret börjar spricka och slå ut. Någonstans läste jag att gula nejlikor (som jag aldrig sett förut) innebär att någon är besviken – jag är det inte, har aldrig gillat ”vanliga” nejlikor, men de här var suveräna, speciellt tillsammans med kortklippta orange tulpaner. Nina är florist, också.

Läslusten är obefintlig idag, liksom övrig lust.

Himlen blånar borta i väster – ett vackert ord för något som nästan känns olycksbådande. Det där regnet är nog på väg. Det blåser kraftigare också.

Pratar med syrran som är hemma efter två veckor på stipendium (läromedelsförfattare)  i Aten. Trappor är en kortfattad beskrivning, trevliga möten med svenskrelaterad familj, förstås alla reliker från flydda tider. Utsikt över Akropolis. Och skönt att vara hemma igen. Bad (kallt) och ö-besök också.

4 maj 2023 – fortfarande bara två grader ute om morgonen, nu sol och lite varmare. Kvart i tio, tvättmaskinen går.

Tvätten hänger ute och jag försöker hålla koll på eventuellt regn. Har just ätit lunch, lättstekta champinjoner och dito rökt skinka i en omelett, gott, och mättande. Hälften får bli middag idag.

Energin är inte på topp idag heller. Längtar efter sol och värme, kollar på nätet efter tänkbara boenden under vintermånaderna, det blir kanske Teneriffa igen – för värmens skull. Och Puerto de la Cruz är en fin stad, med gamla stan och badanläggningen, många promenadmöjligheter. Förutsatt att jag kan promenera. Annars många bussar att använda när man vill utforska ön.

Tämligen heltäckande moln nu, men ännu inget regn. En lätt hagelskur däremot, tvätten åkte fort in för att torka färdigt.

Så bar jag ut en kartong med prylar till bilen, för vidare befordran till Stadsmissionen på sopstationen, inbundna böcker också. Behöver röja.

Hagelkornen var mindre här
Photo by Julia Filirovska on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s