Badbart?

7 maj 2023 – sonhustrun Lotta fyller år. Solen skiner, det ser varmt ut, hoppas jag kan sitta på altanen en stund. Ser bilder från kröningen i London och förundras över att detta händer nu, till det pris skattebetalarna får stå för. Orimligt.

Har planterat om ytterligare en av de köpta pelargonerna, och flyttat samtliga från värmen i fönstren till skugga, inomhus än så länge.

Jag gick ner till badhuset, badstegen är tyvärr fortfarande kvar på bryggan – men vattnet är så högt att jag kunde stoppa fötterna i och känna efter. Känns badbart. Satt en stund i solen därnere, såg två skäggdoppingar. Nu hemma i köket igen, har gjort kålpudding enligt Anna Bergenström och just satt in i ugnen. Middag i flera dagar, använde lammfärs i stället för köttfärs.

Wordle går bra, sudoku inte alls idag.

Det blev tidig middag, klockan fem. God kålpudding med lingon till, hoppade över potatisen och åt ett par Falu Rutbröd i stället. Fortfarande sol, och det verkar som om det ska hålla i sig hela veckan. Skönt. Räfsade ett par korgar med fjolårslöv och bar bort till aklejorna vid tvättstrecket. Det finns mera.

Nu ska jag träna mitt knä.

Någon dag ska jag klättra upp på vedspisen och skrubba rent väggen bakom, ”vit” i mexitegel. Inte direkt lämpligt underlag för sot och matfett – eller så är det det, för nog fastnar det. Ser inte kul ut, men eftersom jag kanske inte eldar i spisen på ett tag så är det läge. Tror jag lärt mig någonstans att man ska börja nerifrån.

Bilen är lastad med en kartong med diverse och ett antal tavlor till sopstationen och Stadsmissionen. Sorterade sopor väntar jag med att ställa in tills det är dags att åka. Vet inte när det blir, ska hämta Nina och Charlie vid busstationen i Norrtälje – och dessförinnan vill jag uträtta mina ärenden, till biblioteket (återlämna lånebok och sätta några böcker i omloppshyllan) och apoteket (med oanvända mediciner) och systemet (vinet är slut). Ska väl handla något att äta också.

Den 25 maj har jag tid på vårdcentralen hos läkare, vill kolla solskador, kanske få en remiss för starrundersökning och recept på Canoderm (bästa för torra händer och ben). Om inte mitt knä är rejält bättre då vill jag nog också ha en remiss till röntgen. Eller en försäkran om att det är okej att det tar så lång tid – då har det gått två månader sedan jag gjorde mig illa.

Här var det skönt badbart, i Puerto de la Cruz för ett drygt år sedan – havspoolerna i Lago Martianez, foto Isaac Lee

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s