Skön tisdag

9 maj 2023 – Charlie är ute och springer mest hela tiden. Solen skiner, vi sitter inne och pratar och skriver, äter frukost, diskar. Vaknade fem och somnade om, till halv åtta.

Känner mig hyfsad i knät, men undrar om det håller för loppis på söndag… Idag är det tisdag, behöver inte bestämma mig nu. Sitter ute, med ryggen mot solen och ser faktiskt vad jag skriver. Gräsytorna runt omkring klipps och harvas och det är ett himla oväsen. Killarna försöker få till vackrare gräs än det som vildsvinen bökat upp. Nu är gräset inhägnat, kanske hjälper det mot hungriga grisar. Det dammar, men inte ända in till mig.

Ljuvliga lätta varma vindar, solsken. Livet är gott. La vida es sueño – livet en dröm (teaterpjäs av Pedro Calderón de la Barca, 1635). Idag känns det så, en ljudlig dröm. Knopparna på träden runt altanen börjar spricka, det är vår.

Middag idag blir kanske kycklinglårfilé med vit sparris och egyptisk färskpotatis – riktigt vad jag ska göra med kycklingen vet jag inte, Nina har nog någon idé om jag tar hand om sparrisen.

Tog nyss bort en fästing på Charlie, den hade inte hunnit sätta sig fast. Svårdödad.

Tror jag ska gå och räfsa lite till.

Och därefter gick jag igenom intäkter och kostnader under april. Skriver upp det som handlas, och ungefär vad det handlar om, men går just aldrig igenom siffrorna. In kommer enbart pensioner och Bokbörsen-pengar numera. Intressant.

Fick mig att inse att jag behöver en kassabok, där jag kan sortera i lämpliga kolumner. Behöver som alla andra dra ner på kostnaderna, bli klar över vad som kostar vad och helst öka intäkterna. Det senare är knepigt…

Kanske får det lov att bli loppis på söndag trots allt. I april fanns det några extraordinära kostnader (ny hörapparat och besök audiolog, nytt körkort och därmed nytt foto) – ska inköp av puder för min röda näsa också räknas hit? Besöket hos fysioterapeuten för mitt knä var gratis, har tydligen frikort till början av juli.

Ska köpa en bra kassabok så snart jag kan. Inser snabbt att jag kan använda den ”rutiga” bujo (bullet journal), som jag just inte använt sedan i vintras… Där kan jag skapa önskade kolumner och sortera in och ut.

Tror vi strimlar kycklingfiléerna, steker dem och gör en sås på trattkantareller, till ris. Vit sparris förrätt. Chevre efter. Det går ingen nöd på oss. Just nu skriver vi båda vid köksbordet. Det fungerar det också, Charlie sover i stolen vid vedkorgen. Nu blåser det rätt kraftigt, men fortfarande härligt solsken. Jag ska ta in dynorna från altanen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skön tisdag

  1. Karin Zastrow skriver:

    Herligt at høre – hils Nina (og Charlie)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s