Flera dagar igen

10 maj 2023 – strålande sol och vind som är ljum. Har med Ninas hjälp fått hennes vissna påskliljor i backen här, kanske blommar de till nästa vår. Läser Marianne Lindberg De Geers bok Utan hänsyn. Gläds åt hennes sätt att skriva dagbok, åt funderingar, åldersnoja – känner igen, även om hennes kulturvärld är främmande för mig. Tycker om boken, har inte läst någon av hennes tidigare.

Nina fortsatte att räfsa (hon hävdar att hon gillar sådant), jag är tacksam. Nu är vi inomhus, vinden därute är inte bekväm – ganska lite vind, och så en vindby som hotar att välta parasollet, trots att det inte är uppspänt.

Så småningom flyttade vi bokhyllebelysning till hyllorna i vardagsrummet, och fick en fin ljusmöjlighet i den delen av rummet. Nu ska bara böcker återbördas till sin plats, både där och i gästrummet. Tror våra inredningsprojekt härmed är avslutade. Tack för hjälp och idéer, Nina.

Och på torsdagen åkte Nina och Charlie hem till Stockholm igen. Jag handlade och förberedde för besök av yngste sonen och hans vän i morgon och över helgen. Rena lakan i sängarna t ex.

Vad jag ska laga för mat vet jag inte, men jag tror att det både blir vit sparris och padrones stekta i olivolja med flingsalt som förrätter. Något som hette Tritip Umi inhandlades, kort datum o lägre pris, efter konsultation med köttdisken. Hoppas det blir bra, lär vara mör muskel från bogen på Angus nötkreatur. Det visar sig.

Tvätt torkar i blåsten och värmen. Fortfarande soligt. Jag fortsätter läsa Utan hänsyn, varvar den boken med Daniel Mason´s Pianostämmaren. Gillar båda.

Fredag morgon åter strålande sol. Det blir nog en del räfsande för min del idag. Kan pågå kontinuerligt. Men först en kopp kaffe på altanen, i morgonrock. Ska bara smörja in näsan först.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s