Mitt oförståndiga hjärta

När ska mitt hjärta förstå det min hjärna vet – att jag aldrig kan förändra någon annan människas val och beslut i livet, hur förödande de än är. Min kärlek gör ingen skillnad, inte min sorg heller, eller min ilska, min vanmakt, min ångest.

Det enda jag kan göra är att dämpa mina egna deprimerande tankar, göra annat, göra något. Inte fastna i fantasier som än så länge är fantasier.

Därför skriver jag, också om det bara blir några rader. Därför läser jag en bok tjock som ingenting, Gabaldons ”Som ett eko” – den går att konsumera några sidor i taget, tills jag rastlöst gör något annat ett ögonblick. Eldar, klappar Minsann, tar in mera ved, borstar snön från trappen. Hänger tvätt på syrrans torkställning här i köket. Tinar räkor till middagen, ris, curry och heta räkor. Fabbar, Sudokuar, kollar tom inkorg. Tittar på blåmesen som sitter på altanstaketet och laddar för att landa på talgen och äta en stund. När hackspetten flyttat på sig.

Världen är åter vackert vit, om jag ville kunde jag göra en snögubbe.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mitt oförståndiga hjärta

  1. Jennie ♥ skriver:

    Det verkar som om mycket pågår i ditt inre just nu Stor kram till dig!

  2. Det är sällan som det man redan vet, vill övertyga ett hoppfullt hjärta. Vi gör våra val med eget personligt ansvar. Var och en av oss. Livet är inte lätt och jag känner med dig i det du nu till synes våndas över. Jag våndas också på mitt sätt. Varm kram och allt gott från mig.

    • beskrivarblogg skriver:

      Tack kära Skrivmoster – när de dåliga valen görs av någon som står ens hjärta nära gör det ont. Men inget av valen är mitt ansvar. Kram på dig, hoppas våra våndor kan lugna sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s