I mitt knä eller inte

Nu vill jag inte ha Minsann i knät, jag kan inte skriva utan henne, än mindre med. Hon tycker jag är ogin. Hon har rätt.

Vädret lockar att gå ut och sitta i solen med en filt, solglasögon och skärm så att det går att läsa. Använda datorn fungerar inte, men den kan behöva ta igen sig. Men så tittar jag på trödtopparna och ser vinden …

På måndag eller tisdag åker vi upp till huset utanför Sala, det är länge sedan sist. Jag behöver, nej, jag kräver miljöombyte. Det känns som om jag suttit fast i det här lilla huset för länge. Vi hade ju räknat med att vara borta hela mars, men så blev det inte. Mannen min behöver täta läkarkontakter. Nu har han inget läkarbesök förrän runt 10 april, så vi kan vara borta ett tag.

Helst skulle jag åka till värme någonstans, så där lite lagom värme, ljum vårvärme. Att promenera eller kanske flanera i, utan särdeles planering och syfte eller mål. Bara vara i det sköna. Det får vänta, kanske tills det blir vår här hemma någon gång. Den kommer även om den dröjer till en bit in i april.

Minsann är tillbaka i mitt knä. Hon är påstridigare än jag, visserligen mycket mjukt och keligt påstridig, men hon avgår med segern. Om det nu är en kamp.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i livet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I mitt knä eller inte

  1. Yheela skriver:

    Så är det med kissekatter … och små barn. Pyret kommer alltid och ska sitta hos mig när jag vill göra annat, men det får väl gå, för plötsligt är de stora och har anant för sig själva. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s