Julian Barnes´ Livslägen

Julian Barnes ”Livslägen”.

”Tidigt i livet delar sig världen grovt sett i de som har haft sex och de som inte har haft det. Längre fram i de som har fått uppleva kärleken och de som inte har det. Ännu längre fram – i alla fall om vi har tur (eller för den delen, otur) – delas den i de som har drabbats av sorg och de som inte har det. De här uppdelningarna är absoluta; de är vändkretsar som vi passerar.”

Den här boken säger mig allt som jag någonsin tänkt eller känt kring sorg och sörjande. Läs den, jag vill inte återge mera med mitt urval, som begränsar upplevelsen för en läsare. Den är stark, den är emellanåt för mig ointressant (hänger nog inte riktigt med eller fascineras inte helt av ballonguppstigningar och Sarah Bernhardt med flera) – men det avslutande avsnittet som handlar om Barnes´ sorg efter hustruns död har en kraft och övertygelse som tar mig med sig.

Läs boken.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Julian Barnes´ Livslägen

  1. MarveW skriver:

    Tack för tips. Har precis läst ut en bok, och ”Livslägen” finns här hemma som ett alternativ till nästa bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s