Ännu mera lördagskväll

Ännu mera lördagskväll – Jan kommer inte upp ur stolen förrän jag är riktigt arg. Och då tar han sig in till sovrummet. Men landar i soffan en stund på vägen dit. Ber mig ”hålla käften”, en rimlig begäran i sammanhanget. Första gången. Ledsamt. Vad i h-vete ska jag göra, vad kan jag göra för att vi ska fungera ännu den tid vi har?

Nu är han iklädd pyjamasjacka och på toa, för tandborstning och kissande (hoppas jag). Och han borstar tänder och tvättar händer, ”ska jag ta ansiktet också?”. Och så tar han käppen och går till sängs, med mig svansande efter, som om det skulle göra skillnad om han ramlar. Än har han inte ramlat…

Klockan är tio i elva, och Jan ligger i sin säng. Med syrrans handstickade raggsockor på fötterna. Vi är lugna tillsammans igen. Jag har stoppat om honom. Och går ut i köket och nästangråter.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ännu mera lördagskväll

 1. Ninna skriver:

  ❤️🙏

  Gilla

 2. bergalott skriver:

  Från lånad dator.
  KraaaaamMMM ❤ ❤ ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s